Veliler okulun yıkılmaması için yol kapattı

Veliler okulun yıkılmaması için yol kapattı

Çayırova’da bulunan Mehmet Akif İlkokulu’nun yıkım kararı velilere geç haber verilince veliler yolu keserek eylem yaptı.

manset-(2)-005.jpg

Çayırova Özgürlük Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Akif İlkokulu dün yıkıldı. Okulun yıkılmasıyla ilgili olarak öğrenci velileri kendilerine geç haber verildiği iddia ederek okulun önündeki caddeyi araç trafiğine kapattı. Veliler kendilerine bulundukları mahalleden 10 km ötede başka bir okul gösterildiğini ifade ederek, “Okulun yıkılacağı bize geç haber verildi. Kent Meydanı için bu okulu yıkıyorlar. Çocuklarımızı başka bir mahalledeki okula gidecek diyorlar. Yaşanan bu durumla ilgili olarak yetkililerden açıklama bekliyoruz.” dediler. Öte yandan konuyla ilgili olarak Çayırova Belediyesi’nden yıkım kararı alınan okullar ile ilgili açıklama yaptı.

TÜM TEDBİRLER ALINMIŞTIR

Belediyeden yapılan açıklamada, “Çayırova’nın gelmiş geçmiş en büyük yatırımlarından biri olan Kent Meydanı Projesi kapsamında yıkımına başladığımız Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri geçici olarak Atatürk Mahallesi’nde yeni yaptığımız okulda öğrenimine devam edecektir. Okula ulaşım servis hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle koordinasyon içerisinde tüm tedbirler alınmıştır. Mehmet Akif İlkokulu öğrencilerinin kalıcı olarak öğrenim göreceği 24 Kasım Ortaokulu’nun yanında yapılacak olan 30 derslikli yeni okulun ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ve 2019-2020 eğitim öğretim dönemine yetiştirilecektir. Tüm öğrenci ve velilerimize saygıyla duyurulur.” denildi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.