VATANDAŞLARDAN:  Kervansaray için Büyükgöz’e çağrı

VATANDAŞLARDAN: Kervansaray için Büyükgöz’e çağrı

4 yıla yakın bir zamandır akıbeti bilinmeyen Gebze’de Eskiçarşı da ki kervansaray projesi için vatandaşlar Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün devreye girerek müdahil olmasını istediler.

Tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin önemli bir parçası olan ve Eskiçarşı içinde kalan tarihi kervansarayı gün yüzüne çıkarma çalışmaları uzun bir süredir durmuş vaziyette.   Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında kervansarayın etrafında ki bazı binaların kamulaştırma ve yıkım işlemleri yapılmıştı. Şuana kadar üç binanın yıkım işlemi gerçekleşti. 
ÇALIŞMALAR UZUN SÜREDİR DURDU
Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kervansarayın etrafında ki binalar yıkılarak gün yüzüne çıkarılması planlanıyordu. Kervansaray tam anlamıyla ortaya çıkarıldıktan sonra aslına uygun olarak yeniden restore edilecek.  Ancak bu hedefe varılması için öncelikle çalışmaların devam etmesi ardından tamamlanması gerekiyor. Fakat çalışmalar ifade ettiğimiz gibi uzun bir sürerdir durmuş vaziyette. 
BÜYÜKGÖZ MÜDAHİL OLSUN
Gazetemizi arayan Gebzeliler ise Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz’ün bu konuda müdahil olmasını isteyerek, söz konusu projenin bir an önce yeniden başlatılarak tamamlanmasını istiyorlar. Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum