Vatandaş pis kokudan rahatsız

Vatandaş pis kokudan rahatsız

 Çayırova’nın göbeğinde ana caddeden geçen kanalizasyon hattı, yıllar önce inşa edilen yağmur suyu hattına bağlandı. Rögarlardan yükselen...

 

Çayırova’nın göbeğinde ana caddeden geçen kanalizasyon hattı, yıllar önce inşa edilen yağmur suyu hattına bağlandı. Rögarlardan yükselen keskin lağım kokusu, ilçe halkını isyan noktasına getirdi.

Çayırova Belediyesi’nin hemen altından geçen Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ne, Timur Koç’un belediye başkanlığı döneminde dev yağmur suyu hattı döşendi. Eski ismi ‘Kutudere hattı’ olan ve içinden bir araba bile geçebilecek genişlikte inşa edilen bu altyapı hattına, İSU’nun yaptığı çalışma sonucu kanalizasyon atığı bağlandı.

ZEHİR GİBİ KOKUYOR

Kısa bir süre önce asfaltı yenilenen caddenin altından geçen yağmur suyu hattına kanalizasyon atıklarının da bağlanmasının ardından ilçe merkezini keskin bir lağım kokusu kaplamaya başladı. Cadde üzerinde bulunan rögarlardan yükselen lağım kokusu, vatandaşı isyan ettirdi. Ne evlerinin pencerelerini açabilen ne de dışarı çıkabilen vatandaş, maske takarak gezmeye başladı.

SADECE ASFATLA İŞ BİTMİYOR

Bir türlü bitmek bilmeyen lağım kokusuna karşı dün cadde üzerinde bir araya gelerek tepki gösteren vatandaşlar, “Aylardır kokudan dışarı çıkamaz olduk. Maske kullanıyoruz. İSU’ya konuyla ilgili defalarca dilekçe vermemize rağmen bir sonuç alamadık. İSU böyle nasıl işler yapıyor anlamış değiliz. Nasıl olur da yağmur suyu hattına kanalizasyon atığı bağlanır? Cadde üzerinde belediye binası var. Belediye başkanı hiç mi rahatsız olmuyor? Sadece asfalt dökerek hizmet yapacaklarını zannediyorlar ama altyapıdan haberleri bile yok” şeklinde konuştular.

MAHALLE SAKİNLERİ İSYAN ETTİ

Öte yandan Özgürlük Mahallesi’nde hem vatandaşın hem de esnafın büyük tepkisine yol açan İSU’nun çalışmasıyla ilgili, dün vatandaşlar cadde üzerinde toplandı. İSU’yu yaptığı yanlıştan dönmeye davet eden vatandaşlar, kokudan gezemediklerini, her tarafı lağım kokularının sardığını ifade ettiler. İSU’ya sorunun çözümü için birçok kez müracaatta bulunmasına rağmen sonuç alamayan vatandaşların, lağım kokusunun bir an önce giderilmesi için eylemlere devam edeceklerini kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.