Vali Topaca'dan kömürcüler OSB'ye denetim

Vali Topaca'dan kömürcüler OSB'ye denetim

 Kocaeli Valisi Ercan Topaca da daha önce yapılan denetimler dışında haber vermeksiniz kendisi Kömürcüler OSB'ye giderek inceleme yaptı. Çalışma...

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da daha önce yapılan denetimler dışında haber vermeksiniz kendisi Kömürcüler OSB'ye giderek inceleme yaptı. Çalışma sırasında tesislerin tamamına yakınının sulama sistemini de çalıştırdıkları görüldü. 

 

Kömürcüler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ayhan, daha önce dağınık halde bulunan kömürcülerin buraya taşınmasıyla belirli bir düzenin sağlandığını, şu anda OSB'de 22 firma bulunduğunu, yeni firmaların da gelmeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Kömürcüler OSB, yerleşim birimine uzakta bir vadi içinde kuruldu. Buna rağmen sorun olacak tek şey kömür tozuydu. Bunun için Avustralya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerine giderek kömür işleme tesislerini inceledik. Dünya standartlarına uygun toz indirme sistemini getirdik. Bu sistemle püskürtülen su zerrecikleri ile kömürün her santimetre karesini nemlendirip ıslatıyoruz. Bütün uç noktalarına kadar ulaşabiliyoruz. Buradaki 22 tesisin tamamında bu sistem mevcut. Bu sistemle tozun dağılması önleniyor. En uygunu bizim de kurduğumuz püskürtme yöntemiyle sulama sistemi. Bu yöntemle çalışma sırasında sürekli püskürtülen su kömür tozu zerreciklerini tutuyor. Burada dünyanın en modern sistemi uygulanıyor."

 

 

EN İYİ SİSTEMİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kömürcüler OSM kurulmadan önce bunun yaratabileceği olumsuzlukların önüne nasıl geçilebileceğini araştırdıklarını, Avustralya'ya kadar gidilerek incelemeler yapıldığını hatırlattı. Daha önce D-100 kenarındaki tesislerin hem kötü bir görünüm yarattığını, hem buradan kalkan tozu atıkların karayolunda kazalara da yol açabildiğini belirterek, "Şu anda bir faal olan bir tesisin içindeyiz. Paketleme ve yükleme yapılıyor. Şu anda hafif bir rüzgar da var. Hiç toz yok. Biz gerçekten tertemiz pırıl pırıl çalışan, en iyi ve toz yapmayan yapıyı kurmaya çalışıyoruz" dedi. Vali Ercan Topaca da sulama sistemlerini incelerken, Dilovası'nda kömür tozundan şikâyetçi olan OSB'ye yakın mahallelerde oturanları da dinleyeceklerini, tozun OSB'nin üst kısmındaki 1-2 tesisten kaynaklanmış olabileceğini de belirtirken, o semtlere ne kadar kömür tozu ulaştığının tespiti için çalışma yaptıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.