VALİ AKSOY: “37 bin 800 kişi iş başvurusu yaptı”

VALİ AKSOY: “37 bin 800 kişi iş başvurusu yaptı”

Kocaeli İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı 2. Dönem Toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un  başkanlığında gerçekleştirildi.  Vali Aksoy Kocaeli genelinde 37 bin 800 kişinin iş başvurusunda bulunduğu ifade etti.

Karamürsel Alp Toplantı Salonunda Gerçekleştirilen toplantıya; Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İş-Kur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve kurul üyeleri katıldı.

VALİ AKSOY KONUŞMA YAPTI

Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada; “2019 yılı 2. Dönem Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İş-Kur Müdürlüğümüz aracılığıyla istihdamın geliştirilmesi ve bölgemizde nitelikli elemanların oluşturulması adına yürütülen önemli çalışmalar var. Bugünde bu kapsamda İş-Kur’un yürüttüğü çalışmalar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün alan ve dallarla ilgili yeni öneri konularını gündemimize alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız 2019 İstihdam Fuarı kapsamında fuarımızı 54 bin 382 kişi ziyaret etmiştir. 200 stant kuruldu, 137 firma katıldı ve 1827 staj başvurusu alınmıştır. 37 bin 800 kişi de iş başvurusunda bulunmuştur. Açık iş sayımız da 605 adettir” dedi.

TEKLİFLER GÖRÜŞÜLDÜ

Konuşmaların ardından kurul kararlarına ilişkin gerekçeler, İş-Kur İl Müdürlüğünce 2019 yılında uygulanacak İşgücü Eğitim Planı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilimizde eğitim öğretim yapan ve mesleki/teknik eğitim okulları bünyesinde okul tür, alan, dal açma teklifleri görüşülerek, kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.