VALİ AKSOY YATIRIM MİKTARINI AÇIKLADI: 12 milyarlık yatırım yapılacak

VALİ AKSOY YATIRIM MİKTARINI AÇIKLADI: 12 milyarlık yatırım yapılacak

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “İlimiz için 2019 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 12 milyar 656 milyon TL’dir. 2019 yılı ödenek toplamı ise 2 milyar 653 milyon TL’dir”dedi.

2019 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı,  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları,  İl Planlama ve Koordinasyon  Müdürü Mahmut Baytüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, İSU Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Alkaç, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.
510 PROJE VAR
Vali Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “ 2019 yılı yatırımlarının 2. Dönem sonu itibariyle durumlarını görüşmek üzere bir araya geldik. Kocaeli’de 2019 yılında kamu yatırımı olarak toplam 510 proje uygulanmakta. Bu projelerin 227 adeti merkezi yönetim tarafından, 283’ü de mahalli idareler tarafından yürütülmektedir. Yılın ilk 6 ayında biten proje sayısı 84, devam eden proje sayısı 304, ihale aşamasında bulunan proje sayımız 55, henüz başlanamayan proje sayımız da 67’dir. 2019 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 12 milyar 656 milyon TL’dir. 2019 yılı ödenek toplamı ise 2 milyar 653 milyon TL’dir. 2019 yatırımları için öngörülen toplam ödenekten yapılan harcama 693 milyon TL’dir. 2019 yılı yatırımlarına baktığımızda ulaştırma sektörü, çeşitli alt yapı sektörleri, kamu ve eğitim sektörlerinin yoğunluk kazandığı görülmektedir.  Yatırım ödeneklerinin sektörlere göre dağılımında ulaştırma sektörümüz %48, diğer kamu hizmetleri %34 ve eğitimde %13 oranına sahiptir.” Dedi.
SUNUM YAPTILAR

Sayın Valimizin konuşmalarının ardından; DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, TEİAŞ 4. Bölge Müdürü Atilla Kaya birer sunum gerçekleştirdiler. Sunumların ardından koordinasyonu gerektiren hususlar görüşülerek, izleme ve koordinasyon çalışmalarının değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.