VALİ AKSOY: “Eğitimde önemli mesafeler kat ettik”

VALİ AKSOY: “Eğitimde önemli mesafeler kat ettik”

2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarında ilk 1000’e giren öğrenciler ile TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında Uluslararası düzeyde derece kazanan öğrenciler Vali Hüseyin Aksoy tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Programa Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, danışman öğretmenler, veliler ile 2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarında ilk 1000’e giren 47 öğrenci, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında Uluslararası düzeyde derece kazanan öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Hüseyin Aksoy  yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
 “Bugün Kocaeli’de başarı yakalamış öğrencilerimizi ödüllendirmek üzere bir aradayız. Kocaeli’de eğitimin bir önceki yıla göre daha iyi olması için yoğun gayret içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son yıllarda eğitimde önemli mesafeler kat ettik. Bugün olimpiyatlarda dereceye giren öğrencilerimize ve üniversite sınavında ilk 1000’e giren ilimizdeki öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. Onların başarılarını burada hep birlikte kutlayacağız. Bu başarıları ortaya kolay çıkmadığını hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizin gayreti, öğretmenlerimizin onları önemli ölçüde desteklemesi ve çalıştırması gibi bir çok husus bir araya gelerek bu başarıyı ortaya koyuyor. Önceki yıllara göre başarımızı biraz daha üst noktalara taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu önümüzdeki yıl biraz daha üst noktalara nasıl taşıyabiliriz düşüncesiyle çalışmalarımıza şimdiden başladık. Sizler hayatınızda önemli bir dönüm noktasında ciddi bir başarıyı yakalayarak bugün buradasınız. Başarının tesadüf olmaması için çalışmalarınıza bundan sonrada devam etmelisiniz. Sürekli başarılı olmak istiyorsak, çalışmaya devam etmeliyiz” 
ÖDÜL ALAN OKULLAR
Vali Aksoy, 35 Ülkenin katılımı ile düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatlarında Türkiye Fizik Olimpiyat Takımı  olarak 3 altın, 2 gümüş madalya kazanarak Avrupa Birincisi takımda bulunan ve İlimizde Dilovası Özel Enka Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi  olan Kutay Akın, 30. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında Altın Madalya ve Moleküler Biyoloji Pratiğinde Dünya Birincisi olan İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencisi Sezgin Er, 30.  Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında  Gümüş Madalya alan Dilovası Özel Enka Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Ahmet Umur Topçu ile YKS de ilk 100 e giren 8 öğrenciye, ilk 500 giren 12 öğrenciye ve ilk 1000 e giren 27 öğrencimize  ödüllerini vererek, tebrik etti ve başarılarının devamını dileyerek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.