Vali Aksoy çalışmaları anlattı

Vali Aksoy çalışmaları anlattı

İlimizdeki  10. Muhtarlar toplantısını Körfez ilçesinde  gerçekleştirdi.  Toplantıda Vali Hüseyin Aksoy yapılan çalışmaları anlattı, muhtarların sorunlarını dinledi.

1-052.jpg

Körfez Belediyesi Tütünçiftlik Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Körfez  Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Yanar, daire müdürleri ve Körfez İlçesi Muhtarları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada şunları ifade etti,  “ Muhtarlar Toplantısı kapsamı içerisinde Körfez ilçemizde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Muhtarlarımızla her ay bir ilçemizde beraber oluyoruz. Bu bizim 10. Muhtarlar toplantımız. Muhtar arkadaşlarımızın bizlere aktaracakları sorunlar varsa onları dinliyor, ilgili kurum temsilcisi arkadaşlarımıza iletiyor, gerekli çalışmaları yapıyoruz.

EĞİTİMDE ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

En önem verdiğimiz konuların başında eğitim geliyor. Eğitim konusu bizim asla taviz vermeyeceğimiz ve ihmal edemeyeceğimiz bir alan. Bu bakımdan muhtar arkadaşlarımızın yürütülmekte olan eğitim çalışmalarına katkılarını biliyoruz ama bunu daha üst noktalara taşıma anlamında bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle okul çağında olup da okula devam etmeyen hiçbir öğrencimiz kalmamalı. Böyle çocuklarımız varsa muhtar arkadaşlarımız bu çocukları Kaymakamlığa, okul müdürlerine, ilçe milli eğitim müdürlerine bildirmelidirler. Eğer bir çocuk okul çağında olup da okula gitmiyorsa bunda hepimizin sorumluluğu vardır. 2019-2020 eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçmeyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Her ilçemizde bununla ilgili planlamalar yaptık.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE

Bağımlılıkla mücadele ve uyuşturucu ile mücadelede Kocaeli olarak yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bağımlılıkla mücadele kurullarımız Valilik düzeyinde belirli kurumların katılımıyla devam ediyor. İlçelerde de Kaymakam arkadaşlarımızın koordinasyonunda benzer kurullar oluşturuldu ve çalışılıyor. Uyuşturucu ile mücadelede sadece Jandarma ve polis ile  çalışma yaparak mesafe almamız mümkün değil. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık göstermek ve uyuşturucu ile mücadelede daha çok mesafe almak zorundayız. Bu bakımdan mahallenizde uyuşturucu satan ve kullanan kişiler varsa bunlarla ilgili bilgileri ilgilikurumlarla paylaşmalısınız.

 ENGELLİ VATANDAŞLAR

Bölgenizde çocukların aşılanması konusunda eğer bir eksiklik varsa aile hekimlikleri, ilçe sağlık müdürlüklerimizle paylaşmanız ve bu konuda yapılacak çalışmalara katkı sunmanız bizler için oldukça önemli. Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda özellikle yatalak durumda olan hastalarımıza evde sağlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bölgenizde bu tür vatandaşlar varsa bu kişileri de ilgili kurumlara bildirmeniz ve bu hizmeti almalarını sağlamanız çok önemli.

ÇOCUKLARIN SOKAKTA BULUNMASI

Sokakta çalışan ve dilenen çocuklara dönük olarak bir Valilik projesi başlattık. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk görmek istemiyoruz. Çünkü sokaklar tehlikeli ve risklidir. Çocukların sokakta bulunması onların farklı suçlara ve alışkanlıklara yönelmelerini sağlar. Sokakta çalışan çocuklar bulduğumuzda ilk defa yakalandıklarında ailelerine tebligatta bulunuyoruz. Bu şekilde proje çalışmalarına başladığımızdan itibaren 750 den fazla çocuğumuzu tespit ettik. 2.kez  ve daha fazla yakaladığımız çocuğumuzla ilgili adli ve idari işlemleri başlattık. Burada amacımız ceza kesmek değil, çocukları sokaktan ve riskten uzak tutmaktır.

ENGELLİ BİLGİ PROJESİ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR.

Kocaeli Valiliği olarak Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ilimizdeki engellilerin tek bir projede yer alacağı çalışmayı ortaya koyduk. Engelli Bilgi Projesi adını verdiğimiz bu çalışmayı şuanda sürdürüyoruz. Buradaki temel amacımız; Kocaeli genelindeki bütün engellileri tek bir ortamda toplamak, hangi engel türünde ne kadar insanımız var ve engel türlerinin hangi bölgelerde yoğunlaştığını belirlemek, belirli bölgelerde eğer engel grubu yoğunlaştıysa bunun nedenlerini sorgulamak gibi bir çalışmayı sağlamış olacağız.

KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI VE EĞİTİM  PROJESİ

Kocaeli Valiliği olarak bir Kadın Sağlığı ve Eğitimi projesi başlattık. Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ilçelerde oluşturduğumuz ekipler aracılığıyla 15-69 yaş aralığındaki kadınlarımıza eğitim veriyoruz. Kadınların karşı karşıya kaldığı en önemli kanser türlerinden meme kanseri konusunda kadınlarımızı bilinçlendirmek, kendi kendini muayene edebilir bir duyarlılığa getirmek ve erken teşhisle onların yaşamlarını daha kaliteli bir noktaya taşıyabilmek adına bu çalışmaları ortaya koyduk. Sadece bu konuda değil, kadınlarımızı ilgilendiren bir çok konuda kendilerini bilgilendiriyoruz.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ.

Okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okul ve eve gidip gelmeleri konusunda Valilik olarak büyük bir hassasiyet içerisindeyiz. Öğrencilerimizin güvenliğinin daha iyi bir şekilde sağlanması için geçtiğimiz eğitim öğretim yılının başında bir karar aldık. Okul çevresinde öğrenci ve veli dışında herhangi bir grubun beklemesine izin vermiyoruz. Farklı gruplar okul çevresinde toplanıyorsa bunlara müdahale edeceğiz, gerekirse idari ve adli işlem yapacağız. Okul çevresinde bulunan internet kafelerde okul saatinde eğer bir öğrenci bulduysak o internet kafeye işlem yapacağız. Çocuklarımızda sigara alışkanlığı öğrencilikte başlıyor. Marketlerimizde zaman zaman tek sigara satışları oluyor. Bu konuda da Valilik emri yayınladık ve herhangi bir şekilde tek sigara satışı tespit edersek her türlü işlemi yapacağımızı kamuoyu ile paylaştık. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde servis araçlarıyla okuldan eve gidip gelmeleri konusunda hem emniyet ve jandarma teşkilatımız, hem de milli eğitim müdürlüklerimiz denetimlerini yapıyor. Çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Hassasiyet taşıyan bazı okullarımızı kamera sistemiyle donatıyoruz. Muhtar arkadaşlarımızın bu yapılan çalışmalara da destek vermelerini istiyoruz.

AÇIK KAPI UYGULAMASI

Valiliğimiz bünyesinde Açık Kapı uygulamasına geçtik. Açık Kapıya vatandaşlarımız her türlü şikayetlerini yapabiliyor. Herhangi bir sıkıntısı olan vatandaşımız varsa Valilik Açık Kapı Sistemine doğrudan gelerek yapabileceği gibi internetten de başvurusunu yapabilirler. Özellikle uyuşturucu ile mücadele konusunda ihbarların Açık Kapıya yapılması konusunda İçişleri Bakanlığımızın bir talimatı oldu. Uyuşturucu konusunda herhangi bir bilgi yada duyuma ulaşırsanız lütfen Açık Kapıya müracaat edin veya yönlendirin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.