Halil Yeni

Halil Yeni

Vakıflar - Çocuklar - Cinsel İstismar

Vakıflar - Çocuklar - Cinsel İstismar

 

Kadiri Tarikatı üyesi olduğu iddia edilen Cengiz Mahmut B. 2002 yılında Gebze Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde cenaze yıkama elamanı olarak işe başladı. Sonra İzmit Asri Mezarlık’ta görevine devam etti.  Ve bu görevdeyken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler müdürlüğüne sürgün edildi. Geçtiğimiz günlerde 8. sınıf öğrencisi Y.T. ve 11 yaşındaki bir öğrenciye asri mezarlıktaki odasında tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmasına karar verilerek cezaevine atıldı.

 

8. sınıf öğrencisi Y.T, Cengiz Mahmut B'nin Asri Mezarlıkta yıkama görevlisi iken düzenlediği dini sohbetlere katıldı. İlerleyen günlerde Cengiz Mahmut B.  İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Y.T.’yi taciz etmeye başladı. Cinsel istismar olayını ise mezarlıkta bulunan boş bir odada gerçekleştirdi. Olay Y.T.’nin davranışlarından şüphelenen bir öğretmenin öğrencisini rehberlik servisine götürmesiyle ortaya çıktı.

 

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına tutuklu olarak devam edilen Cengiz Mahmut B.’nin imam hatip lisesinden mezun olduğu, daha sonra Kadiri tarikatına bağlı olarak dini sohbetler düzenlediği öne sürüldü. İddiaların en vahimi ise Cengiz Mahmut B.’nin 11 yaşından itibaren başka bir çocuğa da tacizde bulunduğu için mezarlıktaki görevinden alınarak park ve bahçeler müdürlüğüne gönderilmesiydi.

 

Mahkeme tutanaklarına yansıyan olayı CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ortaya çıkardı. Haydar Akar, “Son dönemde ülke genelinde yasal olmayan yollarla faaliyet gösteren bazı dernek, vakıf ve cemaatler siyaseti ve dini istismar ederek, öğrencilere yardım adı altında kaçak yurtlar ve evler açarak, buralarda öğrencileri, kendi amaçları doğrultusunda yetiştirme girişimlerinde bulunmaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı bu vakıf, dernek ve cemaatlere göz yumarak suç işlemektedir” dedi. Ayrıca Akar, taciz olayıyla ilgili olarak, “AKP iktidarında hukuk kurullarının yok sayılması, kanunların tanınmaması ve yandaşların sürekli olarak korunması bu tür kişilik bozukluklarına sahip bireylere güç ve güven kazandırmıştır. Kocaeli’nde yaşanan bu olayda da görüldüğü gibi Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerini, Kadiri Tarikatı adına faaliyet gösteren, kendisini ‘sözde’ din adamı olarak tanıtan bir kişinin eline bırakarak çocukların cinsel istismara uğramalarına neden olmuştur. Milli Eğitim Bakanı yönetme gücünü kaybetmiş, eğitim faaliyetlerini bazı vakıf, dernek ve cemaatlere teslim etmiştir. Derhal görevinden istifa etmelidir” dedi.

 

CHP'li Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da sorular yönelterek, "Belediyenin asri mezarlığında yıkama elemanı olarak çalışan bu kişi neden Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne verilerek yeri değiştirilmiş ve ödüllendirilmiştir? Bu kişi hakkında neden suç duyurunda bulunulmamıştır? Bu ahlaksızlık gizlenmeye ve üstü örtülmeye mi çalışılmıştır? Diye sordu.

 

 

Şu gerçek ki AKP eğitimden tasfiye etmeye çalıştığı gülen cemaati yerine kontrolü kendinde olan vakıf ve dernekler kuruyor.  Ve bu dernek ve vakıflarla protokoller imzalayarak öğrencileri buralara yönlendirmeye çalışıyor. Hiçbir denetleme ve kontrol mekanizmasının olmadığı bu vakıf ve dernekler ise eğitimle değil taciz ve tecavüz olaylarıyla gündeme geliyor.

Bu yazı toplam 1377 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi