Üzüm Hücreleri Yeniliyor Kansere Karşı Koruyor

Üzüm Hücreleri Yeniliyor Kansere Karşı Koruyor

En sevilen meyvelerden biri olan üzüm sağlığa olan faydaları ile dikkat çekiyor.

 Yazları taze, kışları ise kuru olarak tüketilebilen üzüm, içerdiği 20’den fazla antioksidan sayesinde hücreleri yeniliyor ve kansere karşı koruyor. Çekirdeği ile birlikte tüketilirse sağladığı fayda artıyor. Şeker oranı yüksek bu meyveyi diyabet hastalarının ise dikkatli tüketmesi gerekiyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, üzümün sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.

“Yetiştiriciliği binlerce yıl öncesine dayanan üzüm Anadolu, Yakın Doğu ve Avrupa'da ekimi yapılan en eski meyvelerden biridir. Dünya genelinden 20‘den fazla üzüm çeşidi bulunmaktadır. Üzüm meyvesi, asma yaprağı ve çekirdeğiyle yüksek besleyici ve zengin antioksidan içeriğine sahiptir. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde diyabet, kanser, hücre yaşlanması ve kalp hastalığı gibi hastalıklara iyi gelmekte, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olmaktadır.

Üzüm kalp sağlığını koruyor
Meyve ve sebzelere, kırmızı ve mor rengini veren antosiyaninler daha fazla sayıda antioksidan içermektedir. Kırmızı ve mor üzümde bu meyveler arasında yer alır. Antosiyaninden zengin gıdalar;

-Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur,
-Serbest radikallerle savaşarak yaşlanmayı geciktirir,
-Kanserden korunmaya yardımcıdır,
-Göz sağlığı için önemli olduğunu yapılan son çalışmalar ortaya koymaktadır. Üzüm, çekirdeğiyle tüketildiğinde daha faydalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.