Uyar: Çıtamızı yükselttik

Uyar: Çıtamızı yükselttik

 Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar bugün ilimizdeki Türk-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Lastik-İş Sosyal...

 

Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar bugün ilimizdeki Türk-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Türk-İş’e bağlı birçok sendika yöneticisi de iştirak etti. Adnan Uyar, toplantının değerlendirme toplantısı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu, "Türk-İş’e bağlı birçok sendikamız toplu iş sözleşmelerini yaptılar. Bunun sonucunda çıtamızı yükselttik” dedi.

‘YÜRÜYÜŞE KATILACAĞIZ’

Sözleşmelerin ardından hangi hakları kazandık, üyelerimiz neler kazandı gibi konularda fikir alışverişinde bulunacağız diyen Adnan Uyar, “Bunun yanı sıra çarşamba günü 17.00'de Merkez Bankası önünde Mısır ve Suriye için bir yürüyüş düzenlenecek. Bu yürüyüşe biz de iştirak edeceğiz. Bununla ilgili diğer sendikalarımızın da katılımı sağlamak için bilgilendirmelerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

‘ÖRNEK BİR SÖZLEŞME’

Yapılan toplu sözleşmelerle ilgili olarak da konuşan Adnan Uyar, "Bizim yaptığımız sözleşmeler 124 bin işçiyi ilgilendiriyor. Bunun 95 bini Türk Metal-Sen'e bağlıdır. Türk-Metal örnek bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeyi kendisi bitirdi. Yine Petrol-İş ve Selülöz-İş sendikaları da örnek sözleşmelere imza attılar. Türk-İş imzaladığı sözleşmelerle tekrar büyük bir güç olduğunu göstermiş oldu. Çıtasını yükseltti" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.