Ünlü, “MHP’yi hareketli günler bekliyor

Ünlü, “MHP’yi hareketli günler bekliyor

 Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta teşkilatlara gönderdiği seçim genelgesi gözleri MHP’ye çevirdi. Genelgeyle ilgili açıklama...

 

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta teşkilatlara gönderdiği seçim genelgesi gözleri MHP’ye çevirdi. Genelgeyle ilgili açıklama yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adayı olmayı düşünen teşkilat mensuplarının 1 Eylül’e kadar istifa edip 9 Eylül’e kadar başvurusunu yapması gerektiğini söyledi. Öte yandan bu güne kadar herhangi bir başvuru olmadığını belirten Ünlü, “Herkes yoklamalarını yapıyor. MHP’yi hareketli günler bekliyor. Bununla ilgili yoğunluğun haftaya başlamasını bekliyorum” dedi. Büyükşehir Belediye başkanının da bu sürecin içinde olacağını ifade eden Ünlü, şuan için Saffet Sancaklı’dan başka aday adayının olmadığını kaydetti. Ünlü, Gebze’yle ilgili sürecin de devam ettiğini açıkladı.

ÇAYIROVA İLE DİLOVASI İSTİFA EDECEK

İlçe teşkilatlarından ise sadece Dilovası ve Çayırova’dan istifa beklediğinin altını çizen Ünlü, “Bayanlarla ilgili çalışmalarımız da var. İzmit’te bir bayan aday adayı için çalışma yapıyoruz” diye konuştu. MHP’nin muhtemel Büyükşehir adayı Saffet Sancaklı da genelgeyle birlikte yaşanacak olan süreci değerlendirdi. İl Başkanı Ünlü gibi sadece Dilovası ve Çayırova ilçe teşkilatlarından istifa beklediğini kaydeden Sancaklı kendisiyle ilgili ise, “Benim kendime göre programım var. Aday adayı olmamın yanı sıra MYK üyesiyim. Benim dışımda 4 aday adayı daha olduğu söyleniyor. Eylül ayı benim adaylığım için de belirleyici olacak. MHP iyi adaylar çıkarıyor. Bu yüzden sürecin yavaş ilerlemesi gayet normal” açıklamasında bulundu.

AKSİLİKLERDEN BEN DE SORUMLUYUM

Öte yandan teşkilat içinde yaşanan çekişmelerden dolayı adaylıktan soğuduğu söylemlerine son noktayı koyan Sancaklı, “MYK üyesi olmasam başka açıklamalar yapardım. Benim rahatsız olacak hiçbir şeyim yok. Aday adayı olmayı düşünen kişilerden de rahatsız olmam söz konusu olamaz. Genel Başkanımıza bile 9 rakip çıktı. MHP demokrasinin hakim olduğu bir parti” şeklinde konuştu. Seçimlere daha 7 buçuk ay var diyen Sancaklı, “Ben büyük kongreden beri Kocaeli’nde çalışıyorum zaten. Genel Başkanımız Büyükşehirlere çok önem veriyor. 9 Büyükşehir belirledi ve bunların için Kocaeli de var. Bahçeli Kocaeli’ni önemsiyor. Kendisinin Kocaeli’nde bir seçim mitingi yapmasını bekliyoruz. Benim adaylığım açıkladığında olağanüstü bir durum olmazsa o açıklamaya da katılır diye düşünüyorum. Kocaeli’nde yaşanacak aksiliklerde ben de sorumluyum. Bu yüzden ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.