‘Ümmetçi anlayış için demokrasiyi kullanıyorlar’

‘Ümmetçi anlayış için demokrasiyi kullanıyorlar’

 Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Bilal Şener 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla alakalı yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti’ne...

 

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Bilal Şener 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla alakalı yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız” dedi.

Eğitim İş Sendikasında düzenlenen basın toplantısında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla alakalı açıklamalar yapıldı. Konuyla alakalı basın açıklamasını Şube Başkanı Bilal Şener okudu. Çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda doğduğunu söyleyen Şener, “Türk ulusu, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçmiştir” dedi.

‘ÇAĞDAŞ BİLİM TERK EDİLİYOR’

Açıklamalarının devamında hükümete göndermede bulunan Başkan Şener, “Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet işbaşındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları bugün pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir” dedi.

‘BİRLİĞİMİZ TEHLİKE ALTINDA’

 

90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu içlerine sindiremeyen emperyalist güçlerin bugün taşeron terör örgütleriyle ülkemizi bölmeye çalıştığını savunan Şener, “Emperyalizmin bir dediğini iki etmeyen siyasi iktidar ise ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüyle müzakere masasına oturmakta, mutabakatlar imzalanmaktadır. Ülkemiz, başta Ortadoğu olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır. Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar, emperyalist güçler ve onların dünyayı paylaşma hırslarının taşeronluğunu yaparak ülkemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. Bugün özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız, birlik ve bütünlüğümüz tehdit altındadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.