Uluslararası Projeye İmza Attı

Uluslararası Projeye İmza Attı

  GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye’nin önde gelen savunma şirketi ASELSAN Katar ile önemli bir...

 

 

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye’nin önde gelen savunma şirketi ASELSAN Katar ile önemli bir işbirliğine imza attı.

ASELSAN tarafından, Katar'da Barzan Holding ile bazı savunma sanayisi ürünlerinin üretimine yönelik teknoloji transferini de içeren BARQ (Şimşek) isimli ortaklık kurulmasına yönelik sözleşme imzalandı. Sözleşmeyi ASELSAN adına ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi  ve Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Genel Müdür Faik Eken imzaladı. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2018) imzalanan sözleşme ile  Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemleri ile keşif gözetleme amaçlı elektro optik sistemler başta olmak üzere üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Üretim, Katar Silahlı Kuvvetlerinin gelecekteki ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilebilecek. Fuarda, BARQ bünyesinde geliştirilmesi ve üretilmesi planlanan bazı ürünler de sergilendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.