‘Ucube sınav sistemine karşı duralım’

‘Ucube sınav sistemine karşı duralım’

Eğitim-Sen Gebze Şubesi Başkanı Ogur Aydın, “Gelin hep beraber bu ucube sınav sistemine karşı duralım.” dedi.

Eğitim-Sen Gebze Şubesi TEOG yerine getirilen sınav sistemine karşı topladıkları imzaları önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiler. Gebze PTT önünde imzaları gönderen sendika üyeleri burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şubesi Başkanı Ogur Aydın yaptı. Ogur Aydın yaptığı açıklamada, “Eğitimde yaşanan son karmaşa karşısında çocuklarımızı koruyabilmek için; hep birlikte karşı durmalıyız.

UCUBE SINAV SİSTEMİNE KARŞI DURALIM

Eğer birlikte olamazsak çocuklarımızın çalınan yarınlarına, geleceklerine, umutlarına, emeklerine yazık ederiz. Gelin hep beraber bu ucube sınav sistemine karşı duralım. Bizler inanıyoruz ki yan yana olursak geleceği kurtarırız. Çocuklarımızı, okullarımızı, öğretmenlerimizi nitelikli-niteliksiz diye ayrıştırıyorlar. Bizler diyoruz ki her okulumuz nitelikli eğitim verecek düzeyde yapılandırılmalıdır. Her öğretmenimiz çağı yakalayan ve geçen donanımlara sahip yetiştirilmelidir.

SİSTEM İMAM HATİPLERİ DAYATIYOR

 Ve bizim her çocuğumuz niteliklidir. Sakın ola ki ne yaparsak yapalım bizi dinlemiyorlar yılgınlığına düşmeyelim. İnanın dinlemek zorundalar, dinleyecekler. Bu ucube sistem bize imam hatipleri dayatıyor. Meslek liselerini dayatıyor. Asıl olarak özel okulları, eğitimde özelleştirmeyi dayatıyor. Yani paran kadar okut, paran kadar eğit diyorlar. Bu nasıl bir iştir ki sosyal-hukuk devletinde eğitimi paralı alacağız. Çocuklarımızı bu ucube sisteme teslim etmeyeceğiz. Yoksa gelecekte onların gözlerinin içine nasıl bakarız.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.