Ücretsiz Danışmanlık ve Psikoterapi Hizmeti ÇADEM’den

Ücretsiz Danışmanlık ve Psikoterapi Hizmeti ÇADEM’den

 Çayırova Belediyesinin sosyal içerikli projelerinden biri olan ÇADEM (Çayırova Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ) çeşitli konular ile Çayırova’lı...

 

Çayırova Belediyesinin sosyal içerikli projelerinden biri olan ÇADEM (Çayırova Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ) çeşitli konular ile Çayırova’lı vatandaşlara psikolojik destek vermeğe devam ediyor.  Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ÇADEM )  aile içi iletişimden, çocukların okul fobilerine kadar İletişim güçlükleri, çocuklarda davranış bozukluları, kaygı-korku, öğrenme güçlükleri, depresyon, stres, sınav kaygısı, uyku bozuklukları, duygusal durum bozuklukları gibi birçok konuda psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor. Konusunda uzman psikolog ve psikoterapistlerin görev aldığı Merkezde her yaş aralığında Çayırova’lı vatandaş hizmet almaya devam ediyor. Haftanın beş günü hizmet veren Merkez Toplum ruh sağlığının korunmasına ve güçlendirilmesine destek sağlamak, aile ve bireyin gelişimine yardımcı olma hedefi güdülmektedir.  Aile-çocuk, ergen ve yetişkin danışmanlığı alanlarında hizmet veren merkezde Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 10:00-17:00 saatleri arasında, uzman psikolog tarafından görüşme ve terapi hizmeti sağlanıyor.  Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların Belediye hizmet binası içerisinde kütüphanenin karşısında Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezine başvuru yapmaları veya 0262 743 79 09 dahili 1122 numaralı telefondan randevu almaları yeterli oluyor. İlçe halkının tamamına bu hizmeti ücretsiz olarak götüren Çayırova Belediyesi Cumhuriyet ve Şekerpınar Mahalle sakinlerinin de bu hizmetten faydalanmasını sağlamak amacı ile bölge de temsilcilik kurarak danışmanlık hizmetlerine devam ediyor. 

PSİKOTERAPİ SÜRECİ VE PANİK ATAK 

Toplumlar arasında en sık görülen ruhsal rahatsızlıklardan biri olan Panik Atak ile alakalı bilgilendirme yapan Aile Danışmalık ve Eğitim Merkezi Psikologu Ece Yılmaz şu ifadelere yer verdi. “Psikoterapinin kişi üzerinde faydalı olmasını sağlayan en önemli etken, terapist ve danışan arasında kurulan bağdır. Psikoterapist ve danışan arasında oluşan bu bağ; danışanın sorunlarının çözümüne ve daha kaliteli bir hayat yaşamasına yönelik; insani, güven temelli, iş birliği ve uyuma dayalı bir ilişki sürecidir. Psikoterapinin amacı; kişinin duygusal, düşünsel ve davranışsal dünyasında uyum, huzur ve denge ile iyilik hali geliştirmesini sağlamaktır. Panik atak; endişe, korku, ölüm korkusu gibi sıkıntı duygularını içinde bulunduran nöbetler şeklinde ortaya çıkan bir psikolojik rahatsızlıktır. Kişi ani bir nöbette yoğun korku yaşar. Öleceğini, kalbinde bir sorun olduğunu, kalp krizi geçireceğini düşünür. Kişi yalnız kalmak istemez ve birinin yanında kendini daha güvende hisseder. Tedavi için ilaç tedavisi yanında kişi psikoterapi sürecine girmelidir. Panik atak teşhisi konmadan önce muayene ve testler yapılıp kalp-damar ya da solunum rahatsızlığı olup olmadığı araştırılmalıdır. Teşhis ancak fiziksel bir etken olmadığı anlaşıldığı durumda bir psikiyatrist tarafından konulabilir. Çayırova Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi bünyesinde verdiğimiz psikoterapi hizmeti, panik atak rahatsızlığını da kapsamaktadır. Psikoterapi ile amacımız; kişinin olumsuz düşünce ve davranış biçimlerinin değiştirilmesini ve hastalıkla mücadele etmesi için daha aktif olmasını, tamamen zararsız bu belirtilerle korkmadan başa çıkmasını öğrenebilmesini sağlamaktır. Panik atak yaşayan kişiye, bu atakları başladığında kullanabileceği bir takım gevşeme ve rahatlama egzersizlerini uygulama becerisi kazandırılmaya çalışılır. Bu egzersizlerde doğru nefes tekniğini kullanmak oldukça önemlidir. Psikoterapist danışana panik atak döngüsünü anlatarak doğru nefes alma ve gevşeme egzersizleri ile bu kaygı verici durumla başa çıkma yöntemlerini öğretir ve kişinin rahatlamasını sağlar. Psikoterapist ve danışan arasında oluşan bağ ve güven duygusu da bu öğrenme sürecini hızlandırır. Uyguladığımız terapi yöntemini kısaca tanımlayacak olursak; duygusal, ruhsal bir eğitim ve gelişim sürecidir diyebiliriz. Bu gelişim sürecinde kişi kendini tanır, duygularını olduğu gibi hisseder ve bu farkındalık ile yaşamaya başlar. Bu da yaşam kalitesini arttırır. Sağlıklı günler dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.