“Tüzük değişikliği şart”

“Tüzük değişikliği şart”

CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Recep Dursun, “Mevcut antidemokratik yol ve yöntemlerin arkasına sığınmadan, mazeret aramadan, tüzük değişikliği şarttır.” dedi.

recep-dursun.jpg

CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP’deki kurultay delegelerinin seçimi ve ardından yaşanan süreçle ilgili olarak eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP’li Dursun, “İlçe kongrelerinde, ilçe başkan ve yönetimini destekleyen gruplar tarafından önerilip, ilçe başkanın onayı ve il başkanlığı seçimlerinde tartışılmadan, ilçeye verilen kontenjan kadar yazdırılan ve blok liste ile seçilen kurultay delegeliği parti içi demokrasi açısından doğru mu? Hayır. Demokratik yöntemlerle seçilmeyenlerin, yapacakları tercihlerle örgütün iradesini ne kadar temsil edebilirler? Biraz zor.

DANIŞAN VE SORAN VAR MI?

Peki, kurultay delegeleri, parti meclisini veya genel başkanı seçerken örgüte danışıp, önerilerini alıyorlar mı? Hayır. Parti meclisini ve genel Başkanı seçen irade ne yapıyor? Dar grup içindeki fikir üzerinden tamamıyla kendi iradesi ile oy veriyor mu? Evet. Peki, genel başkan veya parti meclisi belirlenirken parti üyelerine, örgüt emekçilerine danışan ve soran var mı? Tövbe.

O zaman, kurultay delegeleri örgütün iradesini mi temsil etmiş, yoksa kendi veya dar bir grubun iradesini mi temsil etmiş oluyor? Kendisi veya dar grup. Kurultay delegeleri, üyelerle çarşaf liste ile seçilmedikten sonra, örgüt iradesini temsil etmiş olduğunu söyleme olanağı var mı? Yok.

PARTİ ÜYELERİ TARAFINDAN SEÇİLMELİ

Genel başkan, doğrudan üyelerin katılımı ile seçilmedikten sonra demokratik bir seçimle ve tüm örgütün iradesi ile seçildiğinden bahsetme olanağı var mı? Kesinlikle hayır. O zaman, mevcut antidemokratik yol ve yöntemlerin arkasına sığınmadan, mazeret aramadan, tüzük değişikliği şarttır. İlçe başkanları, il başkanları, kurultay delegeleri ve genel başkan kesinlikle sağlıklı üye yapısına kavuşturulacak düzenlemeler ile üyeler tarafından seçilmelidir. Sadece parti meclisi, üyelerle seçilen kurultay delegelerince seçilmelidir.” diye belirtti.

 

 

Haber / Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.