Tüzel, Feniş işçilerinin sorunlarını dinledi

Tüzel, Feniş işçilerinin sorunlarını dinledi

 Feniş işçileri, İstanbul bağımsız milletvekili A. Levent Tüzel ile buluştu. Tüzel işçilerle selamlaştıktan sonra hep beraber yemekhaneye geçildi...

 

Feniş işçileri, İstanbul bağımsız milletvekili A. Levent Tüzel ile buluştu. Tüzel işçilerle selamlaştıktan sonra hep beraber yemekhaneye geçildi burada Levent Tüzel ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç işçilerin sorularını yanıtladı. 

Yemekhane’de önce sözü alan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Koç Feniş’in yaşadığı süreci bir kez daha anlatıp, Levent Tüzel ve Gebze EMEK Partisi yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ettikten sonra sözü Levent Tüzel’e bıraktı. Tüzel, “12 Eylül darbesinden itibaren işçi hakları tamamen görmezden gelindi. Ama buradaki önceliğimiz sizin tekrar iş başı yapmanız. Buraya gelirken sayın cumhurbaşkanımızın açıklamalını dinledim ona göre ülkenin ekonomisi ‘maşallah’ iyi gidiyor. Ancak durumun böyle olmadığını buradan görebiliyoruz. Alüminyum sektöründe Türkiye hatta dünya lideri sayılabilecek bir firma bir anda tepe taklak olup üretim yapamaz hale gelmiş. Fabrikada işler iyiyken sizi düşünen yok ama patronla banka arasında çıkan bir sorunda acıyı ilk biz çekiyoruz. Ülkenin dört bir yanında fabrika direnişleri var. Siz de 420 işçi olarak artık bu mücadeleye katılmış bulunuyorsunuz. Yolunuz, yolumuz açık olsun. Sendikanız elbette yanınızda olacak. Gebze EMEK Partisi’de İşçiden emekçiden yana yayın organlarımız sizi daima gündemde tutacak. Ayrıca ben de meclis açılmamış dahi olsa yarın ilk olarak sizin bu sorununuzu meclise soru önergesi olarak sunacağım’’ dedi. Konuşmanın ardından Levent Tüzel işçilerin sorularını yanıtladı. Fabrikanın servis ve yemek imkânlarını kestiği için kendi imkânlarıyla fabrikaya gelen işçiler yine kendi imkânları ve sendikanın desteğiyle hazırladı ekmek arası yiyeceklerini Levent Tüzel diğer tüm işçilerle beraber yedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.