‘Türkülerin Babası’ Neşet Ertaş Madame Tussauds’da

‘Türkülerin Babası’ Neşet Ertaş Madame Tussauds’da

Balmumu müzesi Madame Tussauds, Türkiye’nin ve dünyanın birbirinden ünlü isimlerinin balmumundan yapılmış figürlerine bir yenisini daha ekledi. Beş...

Balmumu müzesi Madame Tussauds, Türkiye’nin ve dünyanın birbirinden ünlü isimlerinin balmumundan yapılmış figürlerine bir yenisini daha ekledi. Beş yıl önce hayatını kaybeden ve Türkiye’de 'Türkülerin Babası' olarak gösterilen ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın figürü, sanatçının oğlu Hüseyin Ertaş ve kızları Canan Ertaş ile Döne Ertaş’ın da katıldığı bir lansmanla tanıtıldı.

Madame Tussauds, İstiklal Caddesi'nde bulunan merkezinde şimdi en yeni figürü Neşet Ertaş ile ziyaretçileri karşılıyor. 5 yıl önce hayatını kaybeden halk ozanının figürü, 31 Ekim Salı günü Madame Tussauds İstanbul'da düzenlenen lansmanla yerini aldı. Neşet Ertaş'ın ailesinin ve ‘dinlediğim tek sanatçı' diye övdüğü, Anadolu müziğinin önemli temsilcilerinden Cengiz Özkan'ın da katıldığı etkinlikte; Özkan'ın seslendirdiği Neşet Ertaş türküleriyle duygu dolu anlar yaşandı. Babasının figürünü karşısında gördüğünde içinin titrediğini dile getiren Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş “Madame Tussauds İstanbul çalışanlarına babamızın temsili figürünü yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Açıkçası bu teklif bize geldiğinde biraz temkinli yaklaşmıştım. Babama bu kadar benzeyebileceğini hiç düşünmemiştim ancak görüyorum ki son derece başarılı bir figür ortaya çıkmış. O yüzden figürde emeği olan herkesin eline sağlık.” dedi.

FİGÜRÜN YAPIMINA 2016 YILINDA BAŞLANDI

Saç, kaş ve kirpikleri gerçek saçların tek tek ekilmesi ile oluşturulan figürün yapımına 2016 yılında başlandı. Neşet Ertaş balmumu heykelinin üzerinde yer alan kıyafetler ailesi tarafından Madame Tussauds'ya hediye edildi ve kendi bağlaması bire bir kopyalanarak yeniden üretildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.