Türkkan Kadın doğumu TBMM’ye taşıdı

Türkkan Kadın doğumu TBMM’ye taşıdı

 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’yle ilgili bir soru önergesi...

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’yle ilgili bir soru önergesi yöneltti.  Kocaeli Devlet ve İzmit Devlet Hastaneleri’nin kadın doğum bölümlerinin kapatılarak bu hastaneye taşındığını, şimdi ise bu hastanenin kapatılmasına karar verildiğini ve İzmit Devlet Hastanesi’ne bağlanacağının söylendiğini vurgulayan Türkkan, yeniden kadın, doğum ve çocuk hastalıkları bölümlerinin açılacağı İzmit Devlet Hastanesi’nin fiziki kapasitesinin bu yükü kaldıramayacağını ifade etti. Bugün Kocaeli’nde hala kamuya ait sağlık kurumu sıkıntısından da bahseden Türkkan, bu kentte sağlık alanında en büyük eksiklerden birinin de, kapanan hastanede de çok miktarda olan “Yeni doğan bebek yoğun bakım” ünitesi olduğuna vurgu yaptı.

İŞTE SORULAR
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın soruları şu şekilde: “İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kapatılmasına karar verilmesinin gerekçeleri nelerdir? Daha önce kapatılan ve İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne taşınan Kocaeli Devlet ve İzmit Devlet Hastaneleri’nin kadın doğum bölümleri tekrar açılacak mıdır? Yeniden kadın, doğum ve çocuk hastalıkları bölümlerinin açılacak ise İzmit Devlet Hastanesi’nin fiziki kapasitesinin bu yükü kaldıramayacağı iddiası konusunda ne gibi açıklamalarınız olacaktır? Kapatılmasına karar verilen İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görev yapan sağlık personelinin akıbeti ne olacaktır? Bugün hala kamuya ait sağlık kurumu sıkıntısı yaşayan Kocaeli’nde, Alikahya’daki binayı kapatmak yerine, bu hastanenin diğer branşlardan hekimlerle takviye edilerek bir Devlet Hastanesi’ne dönüştürülmesi düşünülmekte midir?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.