Türkkan; ‘Dilovası yine öğretmensiz kaldı

Türkkan; ‘Dilovası yine öğretmensiz kaldı

 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; Dilovası’ndaki eğitim sorununu TBMM’ye taşıdı. Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması...

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; Dilovası’ndaki eğitim sorununu TBMM’ye taşıdı. Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

Önergesinde; Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarını sınırları içinde barındırmasına rağmen sanayileşmenin getirdiği kötü hava koşulları nedeniyle adı Kanser Ovası’na da çıkan Dilovası’nda bu yıl 2’si sınıf öğretmeni, 84’ü branş öğretmeni olmak üzere 86 öğretmen ataması yapıldığını belirten Türkkan, ataması yapılan öğretmenlerin bile önemli bir kısmının henüz göreve başlamadığı Dilovası’nda norm kadroya göre halen 200 tane öğretmen açığının bulunduğunu vurguladı. 

ATAMA YAPILIP YAPILMAYACAĞINI SORDU

Dilovası için Kocaeli’nin sosyal yaşamı en geri kalmış, ekonomik bağlamda da en fakir insanların barındığı yer olarak tanımlayan MHP’li Türkkan, Bakan Avcı’ya Devlet’in bu ilgisizliğini siz de görmemeye devam edecek misiniz sorusunu yöneltti. Önergesinde, Dilovası’nda 200 tane öğretmen açığı bulunduğunu, ilçede 86 atamanın yapıldığını ancak bu öğretmenlerin de önemli bir kısmının göreve başlamadığını ifade eden Türkkan, bu konuda da Bakan’dan açıklama istedi ve tekrar atama yapılıp yapılmayacağını sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.