Türkkan 259,5 Milyon TL borcu meclise taşıdı

Türkkan 259,5 Milyon TL borcu meclise taşıdı

 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükşehir Belediyesi’nin 259,5 Milyon TL borcunu soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı Maliye...

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükşehir Belediyesi’nin 259,5 Milyon TL borcunu soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı

 

Maliye Bakanlığı, Devlet’e 30 Haziran 2013 itibariyle ödenmemiş ve toplam miktarı 1 milyon TL’yi aşan vergi borcu olan mükellefleri açıkladı, söz konusu listede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 259,5 milyon TL ile 11. sırada yer aldı. MHP Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM’ye taşıdı. 

 SORU ÖNERGESİ

Önergesinde; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, listede yer alan borçlu belediyeler arasında ilk sıradadır” diyen Türkkan, Kocaeli’nde vatandaş geçim sıkıntısı çektiği halde vergi borcunu ödemeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi’nin bu kadar yüksek miktardaki vergi borcuna dikkat çekti. MHP’li Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin dokusunda, alt yapısında kayda değer bir çalışma yer almamasına rağmen bu kadar yüksek miktarda vergi borcu olmasının sorgulanması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

NERELERE PARA HARCIYOR?

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan listede 259,5 milyon TL ile borçlu belediyeler arasında başı çekmesinin nedenleri nelerdir diye sordu. Türkkan, Bakan’dan şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilen birkaç heykel dışında dokusunda, alt yapısında kayda değer bir çalışma yer almayan Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyesi’nin nerelere para harcadığı sorusuna da yanıt vermesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.