“Türkiye’ye olan yatırımlarımız arttı”

“Türkiye’ye olan yatırımlarımız arttı”

​​​​​​​Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ile makamında bir araya geldi. 

Türkiye ve Japonya’nın tarihi bağları itibariyle iki güçlü ülke olduğunun vurgulandığı görüşmede, halkların birbirini sevdiği ve değer verdiği de ifade edildi. Türkiye’de Japonya’nın yoğun bir yatırımı olduğunu, Kocaeli’nin de üretim alanında ilk sırada yer aldığını vurgulayan Konsolos Ehara, “Ülkemizin ana büyük firmalarının Türkiye’ye büyük yatırımları var. Bu yatırımlar 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da arttı, artmaya da devam ediyor. Türkiye ile olan çok iyi ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek istiyoruz” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu ise, “İki ülke arasında geliştirilecek eğitim iş birliğinin üniversiteler merkezli artmasını çok önemli görüyorum. Bu konuda her türlü projeye destek vermeye hazırız” ifadelerini de sarf etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin de bir o kadar güçlü olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Japonya’yı güvenilir ve yakın ülke olarak görüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.