Türkiye’nin en büyük afet ekibi kuruluyor

Türkiye’nin en büyük afet ekibi kuruluyor

  Son zamanlarda hissedilen yer hareketlerinden dolayı Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği gündemde sıcaklığını koruyor. Özellikle...

 

 

Son zamanlarda hissedilen yer hareketlerinden dolayı Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği gündemde sıcaklığını koruyor. Özellikle Marmara bölgesinde sıklıkla görülen ufak ölçekli depremler, tedbirin elden bırakılmaması noktasında adeta sinyal veriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi de kamu kurum ve kuruluşları ortaklığında Türkiye’nin en büyük afet müdahale ekibini kuruyor.

 

ZARARI MİNİMİZE ETMEK İÇİN

Birinci deprem bölgesi olan Kocaeli’de de olası bir deprem durumunda zararı minimize etmek için büyük ölçekli çalışmalara imza atılıyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Kocaeli Üniversitesi ve Başbakanlığa bağlı Afet Acil Durum Başkanlığı ortaklığında bugünlerde dev bir proje hayata geçiriliyor.  

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EKİBİ

Çin’de yapılan Kentsel Yenilenme Yarışması’nda aldığı birincilik ödülüyle adını uluslararası arenada duyuran Büyükşehir Belediyesi, bu kez Türkiye’nin en büyük afet müdahale ekibini kurma hazırlıklarını sürdürüyor. İtfaiyeden, sağlık ekiplerine, Kızılaydan kurtarma timlerine kadar konuyla alakalı ne kadar birim varsa hepsi bu projede buluşuyor.

 

41ADET İVMEÖLÇER CİHAZI

Ekibin konumlandırılacağı yer noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde kurduğu 26 adet içme ölçer cihazından yer hareketlerinin anlık kayıtları alınıyor. 7/24 elde edilen kayıtlar ışığında oluşturulan ekibin hangi noktalarda konumlandırılacağı da belirleniyor. 2014 yılı sonuna kadar Büyükşehir bu cihazların sayısını 41’e çıkarmayı hedefliyor.

 

EVİNİZDEN DEPREM RİSKİNİZİ ÖĞRENİN

 

Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi’nin deprem konusunda kent bilincini açık tutmak için internet üzerinden başlattığı “Deprem riskinizi öğrenin” projesine büyük bir kamuoyu oluştu.  Vatandaşlar, Büyükşehir’in www.kocaeli.bel.tr internet adresindeki linke tıklayarak oturduğu bölgenin, evinin, işyerinin depremsellik özelliğini öğrenebiliyor. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin Seka arazi içerisinde açtığı Deprem ve Sismolojik İzleme ve eğitim Merkezi’nde vatandaşlara teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.