”Türkiye’de Suriyeli çocuklar satılıyor”

”Türkiye’de Suriyeli çocuklar satılıyor”

Times Gazetesi, Gaziantep’ten yaptığı haberde Suriyeli çocukların 5 - 6 bin TL’ye, 'güzelse' 11 bin TL’ye satın alınarak yaşlı Türklerle evlendirildiğini...

Times Gazetesi, Gaziantep’ten yaptığı haberde Suriyeli çocukların 5 - 6 bin TL’ye, 'güzelse' 11 bin TL’ye satın alınarak yaşlı Türklerle evlendirildiğini yazdı.

Britanya'nın Times gazetesi, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci genç kız ve çocukların 5 bin- 6 bin TL gibi paralar karşılığında ikinci eş olarak satıldığını yazdı. Louise Callaghan'ın Gaziantep'ten bildirdiği habere göre yaşlı Türkler 18 yaşından küçük Suriyeli kızları ailelerinden “satın alarak” kuma yapıyor. Çöpçatanlık yapan Suriyelilere “beyaz tenli, uzun, 17'yi geçmesin, yeşil gözlü olsun” gibi ‘siparişler' vererek kız çocuklarını satın alıyor. Callaghan, “Suriyeli gençleri ikinci eş olarak satın alan erkeklerin çoğunluğu birkaç ay sonra sıkılıp boşanıyor” diye yazıyor.

Şiddete uğruyorlar

Haberde 3 milyon Suriyeli göçmenin bulunduğu belirtilerek, ‘kadın simsarlığı' yapan ve kendisine çöpçatan diyen kişilerle de görüşülmüş, Ebu Cafer adındaki simsar, “Eğer ‘güzel’ bir kızsa 11 bin TL'ye kadar alıcı olabilir. Bildiğim en genç gelin 13 yaşındaydı” diyor. Haberde, Türkiye'de çok eşliliğin yasalar önünde yasak olduğu belirtildikten sonra bu evliliklerin gizlice yapıldığı vurgulanıyor. Ebu Cafer, çocuk gelinlerin yüzde 50'sinin şiddete uğradığını söylüyor. Callaghan'ın konuştuğu bir Suriyeli STK çalışanı da ‘Birkaç ay kullanıldıktan sonra’ kovulan bu kızların utançtan evlerine dönemediğini, büyük şehirlere giderek gece kulüplerinde çalıştığını ve hayatlarının mahvolduğunu belirtiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.