“Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığı ortada”

“Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığı ortada”

CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet   24  Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Hürriyet açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Tarihte bugün; yani 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarih olarak Basın Bayramı olarak kutlanmaya devam etse de, bugün gelinen noktada gazetecilerin bayram kutlayacak bir durumu kalmamıştır. Şayet özgür bir medya demokrasinin ayrılmaz parçası ve olmazsa olmazıysa, Türkiye Cumhuriyeti’nde de basın özgürlüğünün olmadığı ortadadır.

Oysa bugün gazetecilerin ve medyanın var olabilmesi için özgürlüğe, halkın da haber alabilmek için özgür bir medyaya şiddetle ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz. Basın bayramı olarak adlandırılan 24 Temmuz’da binlerce gazetecinin işsiz kaldığını, özlük haklarından mahrum bırakıldığını, hapis ve işten çıkarma ile tehdit edildiğini görmekteyiz.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATI

Unutmamak gerekir ki basın özgürlüğü, fikir ve ifade özgürlüğünün en temel teminatıdır. Bu teminat sağlanmadan o ülke de fikir ve ifade özgürlüğünün yeri her zaman demir parmaklıklar arkasında olacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle; CHP olarak özgürlükleri demir parmaklıkların ardından kurtarmak ve 24 Temmuz’u ‘Özgür Basın Bayramı’ olarak kutlamak için mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.