“Türk Telekom’un İçini Boşalttılar”

“Türk Telekom’un İçini Boşalttılar”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, her fırsatta yerli ve milli olduğunu söyleyen AKP iktidarının ülkenin yerli ve milli değerlerini peşkeş çektiğini belirterek, Türk Telekom’un özelleştirilme sonrası uygulamalarının Meclis tarafından araştırıl

1 Ekim itibari ile Meclis çalışmaları başlarken daha önce Akar, tarafından da gündeme getirilen Türk Telekom’un 21 yıllığına kiralanması ve yaşanan sürecin yansımalarına ilişkin Araştırma önergesi bir kez daha AKP oyları ile reddedildi.

NEREDEN BAKARSAN BAK TUTARSIZLIK

Türk Telekomla ilgili sürecin daha önce de defalarca gündeme geldiğini belirten Akar; ‘Çok önemli bir konuyu konuşuyoruz, defalarca dile getirdiğimiz bir konuyu konuşuyoruz. Aslında Türk Telekom'a baktığımızda Osman Gazi Köprüsü'nü görüyoruz, Türk Telekom’a baktığımızda Yavuz Sultan Selim'i görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda Avrasya Tüneli'ni görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda elektrik dağıtım şirketlerini görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda termik santralleri görüyoruz, madenleri görüyoruz. AKP'nin ülkeyi getirdiği durum bu.’ dedi.

 

2005 Yılında 21 yıllığına 6,5 Milyar Dolara kiralanan Türk Telekom’un içinin boşaltıldığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Defalarca araştırma önergesi verdik. En son araştırma önergem, Mart ayı 2018'de idi ama AKP oylarıyla reddedildi. Şimdi yine bir araştırma önergesi geliyor. Gerçekten araştırılması gerekiyor. Türkiye'nin sürüklendiği felaketi görmek için, gelecek yılda çocuklarımızın, vatandaşımızın cebinden çıkacak rakamları görmek için ve Türkiye'nin bugün geldiği bu döviz darboğazının durumunu görmek için Türk Telekom'u iyi incelemek gerekiyor. dedi.

2005 yılında Türk Telekom’un özelleştirilmesi sonrası yapılan uygulamaların altını çizen Akar, Kurumlar Vergisi’nin yüzde 30’dan 20’ye düşürülerek yıllık 400 milyon TL'lik bir avantaj sağlandığını, yine abonelerden alınan sabit ücreti Danıştay’ın daha sonra iptal etmiş olmasına rağmen hâlen kesildiğini, bunun da yıllık 4,8 milyar TL kazanç anlamına geldiğini söyledi.

65 BİN ÇALIŞANDAN 30 BİN ÇALIŞANA NASIL DÜŞÜRÜLDÜ

 

Türk Telekom’un gayri menkulleri en pahalı olan bakır tellerinin dahi satıldığına dikkat çeken Akar, AKP’nin kiralama öncesinde teknolojileri yenilemek, geliştirmek, Türk ekonomisine katkısı olması ve daha çok istihdam gibi gerekçeler öne sürdüğünü ancak gelinen nokta da Telekom’da 65 bin çalışandan 30 bin çalışana düştüğünü söyledi.

 

AKP’nin o dönemde günü kurtarmak ve cari açığı kapatmak için alelacele Türk Telekom’u kiraladığını belirten Akar, vakit kaybetmeden Meclisin bu konuya el koyarak Araştırma yapması gerektiğini söyledi. Önerge daha önce de olduğu gibi bir kez daha AKP oyları ile reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.