TÜRK SAĞLIK SEN: “Toplu sözleşme masanında memurun gerçek gündemi görüşülsün”

TÜRK SAĞLIK SEN: “Toplu sözleşme masanında memurun gerçek gündemi görüşülsün”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Şube Başkanı Arif ovalı, sendika üyesi, Fatma Özcan, Hüseyin Ozan Yüzüak ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.

Kamu görevlilerinin 2020-2021 yıllarında maaşlarına yapılacak zam ve sosyal  hakların belirleneceği 5'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin 1. oturumu hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Şube Başkanı Arif ovalı, sendika üyesi, Fatma Özcan, Hüseyin Ozan Yüzüak ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.  
Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada; Yaklaşık 2 Milyon 600 Bin Kamu görevlisinin 2020-2021 yıllarında maaşlarına yapılacak zam ve sosyal hakların belirleneceği 5'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos da Kamu İşvereni  adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve en fazla üyesi bulunan üç konfederasyonun katılımı ile ilk oturum gerçekleşmiştir.  

BAKAN HAZIRLIK YAPMADI

Sendikaların temsil ettikleri kitleler adına taleplerini Kamu İşverenine sunmalarına rağmen Kamu işvereni adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanının her hangi bir teklifi olmaması ve yaklaşık 15 gün sonra yapılacak 2. Toplantıda Kamu İşvereni adına  tekliflerini sendikalara sunacak olmalarını beyan etmesi, Sayın Bakanın toplantıya hazırlık yapmadan geldiğinin delilidir.
Bu durum göstermektedir ki Kamu İş Vereninin böylesine önemli hayati bir konu hakkında yaklaşık 2 milyon 600 bin kamu çalışanı ve aileleri ile birik te 15 milyon vatandaşımızı yok hükmünde ve saymıştır. 

HÜSRANLA SONUÇLANACAK

Kamu işvereninin enflasyona yenik düşen ve ekonomik darboğazdan kurtulmak için gözünü toplu sözleşmelere diken kamu çalışanlarına çare olacak maaş artış oranlarını belirlemeden masaya gelmesi, toplu sözleşmelerin önceki dönemlerde olduğu gibi hüsranla neticeleneceğini işaretini vermektedir.
Kamu çalışanlarının hizmet kollarında yetkili kıldığı ve Toplu Sözleşme Masasında sendika heyetinin başkanlığını yürüten Memur Sen’in, kamu işvereninin bu tutumu karşısında pazarlık gücünü artırması amacıyla kamu çalışanlarının haklarını koruması ve geliştirmesi için hukuk ölçüsünde meşru mücadelesini kamu çalışanları ile birlikte vermesi ve örgütlü mücadele gücünü ortaya koyması gerekmektedir. 

CUMHURBAŞKANI SÖZ VERDİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın alanlarda sözünü verdiği ve kamu çalışanlarının beklenti içinde olduğu 3600 ek gösterge, maaş zamlarının enflasyon artı refah payı ile birlikte verilmesi, güvenceli çalışma, enflasyon farklarının her ay verilmesi, Kamu çalışanlarının üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi, sözleşmeli personel çalıştırılmasının kaldırılarak  tek tip personel modeline geçilmesi gibi önemli gündem maddelerinden asla taviz verilmemelidir.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.