TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER:  “Sağlık bakanlığı sorunları çözmeli”

TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER: “Sağlık bakanlığı sorunları çözmeli”

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker yazılı açıklama yaptı.


Çeker açıklamasında, “Çalışanlar açısından böylesine anlamlı günleri bayram tadına çevirmek ancak çözüm üretmekle olur. Bakınız bugün Türkiye’de 166 Bin hemşire arkadaşımız görev yapmaktadır. Bunların 112 Bini Sağlık Bakanlığı’nda görevlidir. 100 Bin Kişiye düşen ebe hemşire sayısı ülkemizde 272 iken AB ortalaması 914, OECD ortalaması ise 1025’dir. Sadece  bu rakam bile Türk hemşirelerinin çalışma hayatında herşeye rağmen özverili bir şekilde milletimize hizmet ettiklerini anlatmaya yeterlidir.  Buna karşılık hemşirelerimizin beklediği, emeklerinin karşılığı ödenmez diye başlayan cümleler kurulması yerine sorunlarına bir an önce çare üretilmesidir” Dedi. 
TÜM  SAĞLIK ÇALIŞANLARI KADROLU OLMALIDIR
Başkan Çeker açıklamasında ayrıca, “Özlük hakları iyileştirilmeli, vekil ebe hemşire, aileleri parçalayan sözleşmeli istihdam son bulmalı tüm sağlık çalışanları kadrolu olmalıdır. Kreş eksikliği gibi aile yaşamlarını olumsuz etkileyen sorunları çözülmelidir. Çalışanların 5-6 yıl önceki döner sermayeleri mumla aradığı düşünülürse bu durumun katlanılmaz bir hal aldığı ortadadır. Döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili yönetmelik değişikliği çalışanları memnun edecek bir şekilde, sosyal taraflarında görüşü alınarak acilen yapılmalıdır.  Kapsayıcı bir 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçmelidir. Diyaliz hemşireliği gibi hemşirelerimizin kazanılmış hiçbir hakkı ellerinden alınmamalıdır ”Dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.