Türk diplomatik kaynaklar açıkladı! Sevindiren gelişme

Türk diplomatik kaynaklar açıkladı! Sevindiren gelişme

Ankara ile Washington arasında geçtiğimiz hafta patlak veren vize krizi sonrasında taraflardan açıklama geliyor. Amerika'nın Sesi'ne konuşan Türk diplomatik...

Ankara ile Washington arasında geçtiğimiz hafta patlak veren vize krizi sonrasında taraflardan açıklama geliyor. Amerika'nın Sesi'ne konuşan Türk diplomatik kaynakları, Türkiye'nin ABD vatandaşlarına uyguladığı vize yasağının çifte vatandaşlığı olanları etkilemeyeceğini söyledi.

ABD'de yaşayan Türkler, Türkiye'ye giriş ve çıkışlarında sorun yaşayabilecekleri yönünde kaygı duyuyordu. Haber platformuna konuşan Türk diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin ABD vatandaşlarına uyguladığı vize yasağı, çifte vatandaşlığa sahip olanları etkilemeyeceğini duyurdu.

Yetkililer, çifte vatandaşlığa sahip olanlar için uygulamada bir değişiklik olmadığını vurgularken, bu durumdakiler önceden olduğu gibi Türkiye sınır kapılarında, ABD pasaportlarıyla birlikte Türkiye nüfus cüzdanlarını göstererek giriş ve çıkış yapabilecek.

Yasak çerçevesinde Türkiye'ye gitmek isteyen ABD vatandaşlarıysa, aynen Amerika'ya gelmek isteyen Türk vatandaşları gibi başka bir ülkede bulunan Türk büyükelçilik ve konsolosluklarına vize başvurusunda bulunabilecekler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.