Tüpraş, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutladı

Tüpraş, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutladı

  16 Kasım 1983 yılında İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’da bulunan rafinerilerinin tek çatı altında toplanma kararı ile kurulan Tüpraş,...

 

 

16 Kasım 1983 yılında İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’da bulunan rafinerilerinin tek çatı altında toplanma kararı ile kurulan Tüpraş, rafinerilerinde düzenlenen kıdem armağanları töreni ile 30. kuruluş yıldönümünü kutladı. İzmit Rafinerisi’ndeki törene Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding ve Tüpraş Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, Koç Holding CEO’su ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Koç Holding Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın katılımlarıyla gerçekleşti.

 

GURUR TABLOSU

Rafinerilerde düzenlenen kıdem armağanları dağıtım töreninde konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, “30 yıl önce faaliyete başlayan ve kamu kurumu iken ülkemizin en büyük sanayi kuruluşu olan Tüpraş, özelleştikten sonra Koç Grubu bünyesinde de bu liderliğini perçinledi. Tüpraş ülkemizin çok stratejik bir kuruluşudur. İzmit Rafinerisi Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nin bitme noktasına gelmesi bizleri gururlandırıyor” dedi.

 

ÖNEMLİ YATIRIMLAR

30 yılın kolay telaffuz edildiğini ancak bu süre zarfında dünya, ülkemiz ve Tüpraş’ta gerçekleşen büyük değişimleri örnekleyen Genel Müdür Yavuz Erkut, “Değişimi yalnızca izliyor ve yönetemiyorsanız gelişemiyorsunuz” dedi. Fuel Oil Dönüşüm Projesine de değinen Erkut, “Fuel oil Dönüşüm Projesi sonrası Tüpraş, piyasalardaki dalgalanmalara karşın sürdürülebilir çalışma koşulları ile daha karlı olacaktır. Bildiğiniz gibi Nelson Kompleksite Endeksi İzmit Rafinerisi için 14,5 seviyelerine çıkacaktır” dedi.

 

 HİZMET BERATLARI

 

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, “Zorlu piyasa koşullarına karşın Koç Topluluğu olarak ülkemizin uzun vadeli büyüme potansiyeline inanıyoruz. Değişken piyasa koşullarına rağmen bu yılın ilk 9 ayında yatırımlarımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 58 oranında artırdık” dedi. Konuşmaların ardından Tüpraş’ta 35, 30, 25, 20, 15 10 ve 5. hizmet yıllarını dolduran 861 çalışan hizmet beratlarını aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.