TTB üzerinden meslek odalarına gözdağı

TTB üzerinden meslek odalarına gözdağı

Sağlık Bakanlığı’nın “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi (TTB MK) üyelerini hedef alan tutumuna ilişkin DİSK, KESK, TMMOB ortak açıklama yaptı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı

Ortak açıklamayı okuyan TMMOB Başkanı Koramaz, “Sağlık Bakanlığı, TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz’ın memuriyetten atılması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti, TTB MK üyesi Dr. Selma Güngör’ün aile hekimliği sözleşmesini sonlandırdı ve 5 yıl aile hekimliği yapmamasına karar verdi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesinde aile hekimliği yapan TTB MK üyesi Dr. Yaşar Ulutaş hakkında da benzer soruşturma devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bağlı işyerlerinde çalışan TTB MK üyelerine yönelik baskılar ve idari soruşturmalar devam ediyor” dedi.

Amaç özerkliği kaldırmak
Bakanlığın, yasaların TTB’ye tanımladığı görevleri yerine getirme sorumluluğunu engellemeye çalıştığına vurgu yapan Koramaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyasal iktidarın asıl amacı özerkliği ortadan kaldırmaktır. Sağlık Bakanlığı’nın kendi kurumlarında çalışan TTB MK üyelerini görevleriyle ilgisi olmayan nedenlerle işten atma talebiyle soruşturması, görevini kötüye kullanması ve Anayasa’nın meslek örgütleriyle ilgili hükümlerini hiçe sayması demektir. Sağlık Bakanlığı’nın tutumu aynı zamanda meslek örgütlerinin bağımsızlığına, örgütlenmesine, faaliyetlerine bir müdahale ve gözdağıdır. Meslek örgütlerinin ve sendikaların Anayasa ve uluslararası anlaşma ve haklardan kaynaklı özgürlüklerine yönelen saldırı ve müdahaleleri asla kabul etmedik ve bu uygulamalara karşı birlikte mücadele edeceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.