“TRT tefeci gibi çalıştırılıyor”

“TRT tefeci gibi çalıştırılıyor”

  ** Cep telefonlarında TRT payının %10 olarak alınmaya başlanması ile ilgili olarak  açıklama yapan CHP  Kocaeli milletvekili ve sanayi...

 

 

** Cep telefonlarında TRT payının %10 olarak alınmaya başlanması ile ilgili olarak  açıklama yapan CHP  Kocaeli milletvekili ve sanayi komisyonu üyesi Tahsin Tarhan TRT’nin tefeci gibi çalıştırıldığını ifade etti.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden “Üretim Reform Paketi içerisinde TRT Payı kaldırılıyor denilerek, bu payın vatandaşa yüklenmesinin kabul edilemez” diye gündeme taşıdığı o uygulama artık başladı.

KARŞI ÇIKMIŞTI

Tahsin Tarhan Üretim reform Paketi görüşmeleri sırasında “TRT payının kaldırıldığı falan yok. Hatta katlanarak vatandaşın sırtına bindiriliyor, getirmeye çalıştığınız uygulamanın rakamları ortada” diyerek bu duruma karşı çıkmıştı. 

“25. Madde ile getirmek istediğiniz rakamlar ortada

-Cep Telefonlarından yüzde 6

-Bilgisayar ve Tabletlerden   yüzde 2

-Kara Taşıtlarından        yüzde  0.4

-Diğer Taşıtlardan     yüzde  0.01

-Televizyon alıcılarından  yüzde 10

-Görsel ve işitsel her türlü cihazdan yüzde 10 olarak;

TRT payını vatandaşın sırtına bindiriyorsunuz.” TRT tefeci gibi çalıştırılıyor. Adeta vatandaşı soymak, ödenek yaratmak için araç gibi görülüyor.

CEP TELEFONLARINDA %10 TRT PAYI UYGULAMASI BAŞLADI.

Tahsin Tarhan, daha önce “içtiğimiz sudan, yaktığımız elektriğe, neredeyse aldığımız nefese kadar ödediğimiz TRT payına "Sanayiciden TRT payını kaldırıyoruz." diyorsunuz. Sanayiciden kaldırdığınız bu payı bir yasa maddesiyle katlayarak vatandaşa yüklüyorsunuz. Daha önce kanun hükmünde kararnameyle alınan kararı yasalaştırmak istiyorsunuz.” Dediği yasa artık yürürlükte. Tüm cep telefonlarından %10 TRT payı alınacak.

Tarhan “Bu maalesef daha başlangıç. İktidar TRT’ye ödenek bulmak için o kadar alakasız oranlarla düzenlemeler yapıyor ki, artık çeşme suyundan TRT payı alıyoruz demeleri yakındır.” Dedi.

TRT ELİNİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇEKMELİ

Tahsin Tarhan “İşe devamsızlık oranında birinci, gelirlerinin yarısı personel gideri olan, kurumun başına atanmış yandaş imamla yönetilen, üç günlük çekimler için 22 kişiyi yurt dışına götüren kurum olan TRT, tarihin en başarısız devlet televizyonu. TRT, Ekonomik sorunlarla mücadele etmekte zorlanan vatandaşın cebinden elini çekmelidir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.