Transfer yasağı kökten temizlenecek

Transfer yasağı kökten temizlenecek

Süper Lig'den düştüğünden beri Kocaelispor'un başını ağrıtan transfer yasağının yeni sezon öncesi kökten temizleneceği öğrenildi.

Transfer tahtası açılırsa yeşil-siyahlılar transfer döneminde özgür adımlar atabilecek.
16 DOSYA KALDI
Kocaelispor yönetimi bir yandan 11 Temmuz'da yapılacak olan kongrenin hazırlığını yaparken, diğer yandan transfer tahtasını açmak için yoğun bir mesai harcıyor. Yeşil-siyahlı camia heyecanla transfer yasağını kalkmasını beklerken, Başkan Hüseyin Üzülmez ve ekibinin izleyeceği yol haritası merak ediliyor. Transfer tahtasını geçici açmayı düşünmeyen Kocaelispor yönetimi kalan 16 dosyayı kapatmak istiyor. Kocaelispor'un TFF'de bulunan alacaklı dosyasını kökten temizlemesi için ana para üzerinden en az 10 milyon TL ödemesi gerekiyor. Bu konuda MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile o dönemde yapılan transferlerden sorumlu olan Kocaelispor'un eski başkanı Serhan Gürkan'ın mevcut yönetime yardımcı olduğu öğrenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’da süreci yakından takip ediyor.
80 DOSYA KAPATILDI
Eski başkan Bahri Yavuz döneminde yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu'nda bulunan ve başvuru yapılmayan sorunlu 80 dosya çözülmüştü. KEV Tesisleri'nin satışı sonrası devlet borçlarının ödenmesinin ardından kalan para ile 2008-2014 yılları arasında görev yapmış olan teknik adamlar ve profesyonel futbolculara olan transfer yapabilmemizi engelleyen veya engel olma hakkı veren borçlar, alacaklılarla pazarlık yapılarak ve faiz ödemeden hatta Kulüp lehine indirimler istenilerek kapatılmak istendi. Yapılan teklifleri kabul ederek faiz talep etmeyen ve alacağından indirim yapan Teknik Adam ve Profesyonel Futbolculara 8.351.846 TL (Sekiz Milyon Üç Yüz Elli Bir Bin Sekiz Yüz Kırk Altı Türk Lirası) ödeme yapılarak 79 borç dosyası kapatıldı. Ayrıca Kocaeli Valiliği'nin 4 ay süreli "Efsane Geri Dönüyor" isimli yardım kampanyasında toplanan para ile Tevfik Altındağ dosyası kapatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.