Trafolar yer altına iniyor

Trafolar yer altına iniyor

  Dilovası Belediyesi ve SEDAŞ işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Dilovası’nda ana Caddelerde enerji nakil hatları yer altına...

 

 

Dilovası Belediyesi ve SEDAŞ işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Dilovası’nda ana Caddelerde enerji nakil hatları yer altına alınması devam ediyor.  Elektrik kablolarının yerin altına alınmasıyla birlikte görüntü kirliliğine neden olan trafolarda yer altına alınıyor.

Bağdat Caddesi'nde başlayan çalışma bitme aşamasına gelirken, çalışmaları yakından takip eden Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, sık sık incelemede bulunarak çalışanlardan bilgi aldı. Yaklaşık bir ay önce başlatılan çalışma ile yer altına alınan elektrik kabloları vatandaşlarca da oldukça memnuniyetle karşılandı.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ÖNLENİYOR

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, "SEDAŞ yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ilçemizdeki cadde ve sokaklarda da elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışmalar başladı. Görüntü kirliğine neden olan ve zaman zamanda tehlike arz eden elektrik hatları, modern bir kente yakışır şekilde yer altına alınıyor. Elektrik hatlarını yer altına alarak hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz hem de olası tehlikeleri de bertaraf ediyoruz. Artık yeni ve modern kentlerde kablo kirliliği olmamalıdır.” dedi.

 

BELEDİYE TRAFOLARI İNDİRTİYOR

 

Çalışmaların 2014 projeleri kapsamında gerçekleştirildiğine dikkati çeken Başkan Yaman, "Dilovası Belediyesi ve SEDAŞ tarafından yürütülen çalışmayla birlikte bazı önemli noktalarda ki trafolarında yer altına alınması içinde çalışıyoruz. Belediyemizin projesini yaptığı ve maliyetlerini karşıladığı trafoların da yerin altına alınması da çok ciddi anlamda görsel kirliliği ortadan kaldırmış olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.