Trafik kurallarını oyun ile öğreniyorlar

Trafik kurallarını oyun ile öğreniyorlar

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Trafiko” eğitim seti çocuklara trafik kurallarını oyun ile öğretiyor. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri 2018 yılında 12 ilçede 118 okula gidilerek toplam 13 Bin 51 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verdi. Öğrencilere eğitimlerin yanı sıra “Trafiko” eğitim seti verildi.

Eğitimlerde çocuklara trafik levhalarının anlamları, kaldırımda yürüyüş kuralları, güvenli geçiş yerlerini kullanmanın önemi ve emniyet kemeri kullanımının gerekliliği konularında bilgiler veriliyor. Bu bilgilerin ardından çocuklar “Trafiko” eğitim seti ile aldıklarını bilgileri eğlenceli bir şekilde oynayarak tekrar etme imkânı buluyorlar.

EĞİTİCİ VE EĞLENDİRİCİ OYUN “TRAFİKO”

“Trafiko” eğitim seti, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görevli uzman personeller tarafından hazırlandı. Eğitim seti, trafik kurallarıyla ilgili çocukları eğlenceli bir şekilde eğitip bilgilendiriyor. Gelecek nesilleri oluşturacak olan çocukların trafikte bilinçli ve saygılı bireyler olarak yetişmesi amacıyla hazırlanan “Trafiko” eğitim seti, çocuklara Trafik “sevgi, saygı ve hoşgörü ile güzeldir” mesajı veriyor.

KOCAELİ’Yİ TANIYORLAR

Çocuklar, “Trafiko” eğitim seti ile trafik kurallarını öğrenirken, Kocaeli’ni de tanıma fırsatı buluyor. Oyun Kocaeli sınırının bulunduğu Çayırova’dan başlayıp, Kocaeli’nin son sınırı olan Karamürsel ilçesinde bitiyor. Çocuklar oyunu oynarken Kocaeli’nin öne çıkan mekânları olan Darıca Hayvanat Bahçesi, Eskihisar Kalesi, Osmangazi Köprüsü, Çenedere Mesire alanı, Kocaeli Bilim Merkezi, Kobis, Seka Park, Kocaelispor, Saat Kulesi, Cengiz Topel Havaalanı, Kartepe Kayak Merkezi, Başiskele Sahil Parkı, Diriliş Gençlik Kampı, Aytepe Yürüyüş Parkuru ve Altınkemer Plajı gibi önemli yerleri tanıma fırsatı buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.