Toplum merkezi Gebze’de açıldı

Toplum merkezi Gebze’de açıldı

Türk Kızılayı’nın ağırlıklı olarak mültecilere yönelik tasarladığı toplum merkezlerinin 16’ncısı Gebze’de, Kuveyt desteğiyle, Kocaeli Toplum Merkezi adıyla açıldı.

Gebze’de, Kuveyt desteğiyle, Kocaeli Toplum Merkezi adıyla açıldı. Merkez için yurt dışından ekonomik destek Kuveyt’ten; Quest Girişim kapsamında Katar Hayır Derneği ve Katar Kalkınma Fonu’ndan geldi. Yerel destek ayağında ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Oya Tuncel başkanlığındaki Kızılay Gebze Şubesi yönetimi yer aldı. Şube Başkanı Tuncel, İlyasbey Caddesi üzerinde bir dönem kan merkezi olarak da kullanılan binanın Kızılay Genel Merkezi kararıyla toplum merkezine dönüştürüldüğünü belirtti.

Merkezin açılışı için düzenlenen tören programı Şafak Seymen’e ait Gebze Organizasyon tarafından tertip edildi. Gebze Belediyesi’nden Ramazan Zor’un sunumunu üstlendiği program Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konuşmaların ardından Gebze Müftüsü Orhan Örnek öncülüğünde okunan dua, kurdele kesimi ve binanın gezilmesiyle sona erdi.

ÖZLEM İÇİNDELER

Törende açış konuşması Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can tarafından yapıldı. Suriye’den Türkiye’ye insani şartlardan ötürü gelen göçmenlerin vatanlarına dönme özleminde olduğunu bildiğini kaydeden Can, Katar Hayır Derneği’ne ve toplum merkezinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Türk Kızılayı’nın 151 yıldır gerek yurt içi gerek yurt dışında mağdurlara kol kanat gerdiğini söyledi.

İYİLİK MESAFE TANIMADI

Suriye’de 2011 yılında patlak veren vakalardan sonra günümüz itibariyle 3 milyon 600 bini aşkın Suriyeli’nin ülkemizde yaşadığını kaydeden Can toplum merkezinde rehberlik, eğitim, geçim kaynağı öğretimi, sağlık, savunma ve korunma gibi konularda eğitim verildiğini dile getirdi. Gebze’deki merkeze 2 bin 890 kilometre mesafedeki Katar’dan gelen desteğin de iyilik ve dayanışmanın mesafe tanımadığının göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

İKİ YILDA 14 BİN KİŞİYE

Katar Hayır Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Abduaziz Al-Mogaiseeb derneğin, mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2011 yılından bugüne hizmet verdiğini belirtip Türk Hükümeti’ne  çalışmalarına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Türkiye’de toplum merkezleri aracılığıyla iki yıl içinde 14 bin kişiye ulaştıklarını söyledi.

VARLIKTA DARLIKTA BİR ARADA

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz üç gün süren Ürdün temaslarına değinip, Ürdün’den Gebze ve Türkiye’ye selam getirdiğini kaydetti. Büyükgöz, Katar ile varlıkta ve darlıkta bir araya gelme geleneklerini sürdürmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

TUTUMUMUZ SÜRECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye’nin düne kadar ödediği, günümüzde ödemeye devam ettiği bedellere karşın mültecilere yönelik tutumlarını yeni bedeller ödeme pahasına sürdüreceğini kaydetti. Barış, kardeşlik ve huzur içindeki bir dünya temennisinde bulundu.

Törene AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, AKP Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar, bürokratlar, teknotratlar, siyasiler, Kızılay Şube başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.