Toplu taşımaya zam kapıda

Toplu taşımaya zam kapıda

Kocaeli’de toplu taşıma ücretlerine yeni zam kapıda. Ulaşım kooperatifleri artan maliyetleri gerekçe göstererek yüzde 15 – 18 arasında zam istiyor.

Toplu taşımanın Türkiye’de en pahalı yapıldığı illerden biriyiz. Diğer illerde olduğu gibi, aktarma indiriminin olmamasından ötürü vatandaş mağduriyeti had safhada. Yüzde 90 orandan fazla özel halk otobüsleri ile özel sektörün içinde yer aldığı toplu taşımada hizmet kalitesi de beklentilerin çok altında. Tüm bu olumsuzluklarla birlikte yeni zam da geldi kapıyı çaldı. Gerekçe ise, öncelikle akaryakıt fiyatlarındaki artış.
ANA GÜNDEM MADDESİ

Akaryakıttaki artış nedeniyle uzun süredir zam talebinde bulunan ulaşım kooperatiflerinin beklendiği toplantı, yarın gerçekleştirilecek. SEKA Park Otel’de gerçekleştirilecek olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin toplantısının ana gündem maddesi zam talebi olacak. Ulaşım kooperatifleri artan maliyetleri gerekçe göstererek yüzde 15-18 arasında zam talebini masaya yatıracak.
3 TL’YE YÜKSELECEK
UKOME toplantısından zam talebine olumlu yanıt verilmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre; İzmit şehir içi tam ücreti 2.75’den 3 TL’ye, tramvay 1.75’ten 2 TL’ye yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca öğrenci ücretleri de 1.5 TL’den 2 TL’ye yükselecek. Ancak öğrenci ücretlerine gelen farkın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi bekleniyor. Yarın yapılacak toplantıda zam oranları da netleşmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.