Toplu taşımada seçim vaadi

Toplu taşımada seçim vaadi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin seçim vaadi olarak 5 yıl önce yapılması planlanan hafif raylı sistem için düzenlenen danışmanlık ön yeterlilik...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin seçim vaadi olarak 5 yıl önce yapılması planlanan hafif raylı sistem için düzenlenen danışmanlık ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirildi.

Hafif Raylı Sistem Projesinin ihalesi Büyükşehir Belediyesi İhale Salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yerel seçimlerde seçim vaadi olarak deklare edilen ancak hala yapılamayan hafif raylı sistem için ilk adım atıldı. Körfez'den Cengiz Topel Havalimanı'na kadar yapılacak olan 32 kilometrelik hafif raylı sistem hattı avan projeleri ve fizibilte etütleri ihalesi için 5 firma dosyalarını belediyeye ulaştırdı. 

GEBZE, UMUTTEPE VE GÜNEY HATTI

Kuzey Toplu Taşıma Hafif Raylı Sistem Hattı, Büyükşehir’in Ulaşım Ana Planı kapsamında öncelikli olarak belirlediği Körfez Atalar Mahallesi ile Cengiz Topel Havaalanı arasındaki 32 kilometrelik güzergâhta hayata geçirilecek. Yine bu iş kapsamında transfer merkezleri de projelendirilecek. Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığı kontrolünde yürütülecek projenin diğer etapları ise Gebze, Umuttepe ve Kocaeli’nin güney hattında uygulanacak. 

 ÖN YETERLİLİK İHALESİ 

 

İhalenin başkanı olan Ahmet Çelebi, ihaleyle ilgili bilgi vererek "Yapılacak olan hafif raylı sistem 32 kilometrelik bir yolu kapsamaktadır. Bugün danışmanlık ve ön yeterlilik ihalesini yaptık. Bu evrakların incelenmesinin hemen ardından teknik yeterliliği geçenler için mali kıyasama yapılacak.  Bu kıyaslamayı da geçen firma ya da firmalar için ücretlerin açıklanacağı ihale de muhtemelen bir ay içerisinde yapılacak" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.