‘Toplanma yerleri rezidans ve AVM’lerle doldu’

‘Toplanma yerleri rezidans ve AVM’lerle doldu’

 Atatürkçü Düşünce Derneği Darıca Şubesi tarafından düzenlenen Düşünce Akademisi’ne AKUT Arama Kurtarma Derneği kurucu üyesi ve Başkanı...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Darıca Şubesi tarafından düzenlenen Düşünce Akademisi’ne AKUT Arama Kurtarma Derneği kurucu üyesi ve Başkanı Ali Nasuh Mahruki katıldı. Nasuh Mahruki, “İstanbul’da deprem için belediye tarafından toplanma alanı olarak ilan edilen bölgelere, rezidans ve alışveriş merkezleri yapıldığını ortaya çıktı” dedi. 

GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR

ADD Darıca Şubesi binasında geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen Düşünce Akademisi’ne AKUT Başkanı Nasuh Mahruki katıldı. AKUT’u kuruluş amacını anlatan Nasuh Mahruki, “AKUT, dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetkili ve imkânı dâhilinde tüm koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkesin yardımına koşan, bunu yaparken eğitimli, disiplinli, standartları yüksek ekip ve ekipmanlar kullanan, toplumu bilgilendiren, eğiten, siyaset ile uğraşmayan, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir sivil toplum kuruluşudur” dedi. 

BİN 500 GÖNÜLLÜMÜZ VAR

Türkiye’nin değişik yerlerinde 30 ekiplerinin olduğunu belirten Mahruki, “Bin 500 civarında da gönüllü. Bizim gönüllü sorunumuz yok. AKUT özel bir yer, burada hayat kurtarıyoruz. Yaptığımız her şey insan hayatı için. Buraya gelen insanlar sadece manevi duygularla, insani duygularla hareket ediyor. Kimse para almıyor. Kim kendinden ne kadar çok şey katarsa kendi yaşam kalitesini o kadar yükseltiyor. Huzurunu, inancını, olumlu duygularını yükseltiyor. Kendine olan saygısını, güvenini, farkındalığını geliştiriyor. Hayat içerisinde kendi kullandığı yeri daha özel bir yer haline getiriyor. Kendisiyle gurur duymasını sağlıyor. Bu da insanın ruhunu, özünü çok besleyen bir şey.”diye konuştu.

 

 

KOŞULSUZ VATAN VE İNSAN SEVGİMİZ

Derneğin kuruluşunda bile görev tanımlarını sadece dağ ve doğa sporları ile sınırlandırmadıklarını belirten Mahruki, “ Madem kendi başının çaresine bakabilen bir ekibiz ve ilk yardım, arama ve kurtarma gibi eğitimlerimiz var; ihtiyaç halinde deprem, sel gibi doğal afetlerde de gider gönüllü olarak çalışırız dedik. AKUT’un bu dönemde attığı en önemli adım da bu olmuştu. Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi, yalnızca dağda değil, tüm doğa sporlarında ve ihtiyaç duyulduğu takdirde deprem, sel gibi doğal afetlerde de arama kurtarma yapmayı hedeflemiştik” şeklinde konuştu. 

DEPREMLE İÇ İÇEYİZ 

Arama-kurtarma konusunda bilgimizi ve kültürümüzü artırmaya çalışırken, coğrafi olarak bakıldığında ülkemizin yüzde 92’sinin, nüfus olarak bakıldığında ise yüzde 98’inin deprem riski ile iç içe yaşadığını öğrendiklerini belirten Mahruki, “Sorumluluk ve ilgi alanımız yalnızca çok sevdiğimiz dağlar değil, bir anda bütün Türkiye ve bütün Türk halkı oldu. Gün gelecek imkânlarımız ölçüsünde bütün dünya ve bütün dünya halkları da olacaktı” dedi. Nasuh Muhriki verdiği bilgilerden sonra ADD Darıca Şube Başkanı Ünal Karahasan tarafından teşekkür plaketi vererek teşekkür etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.