TOKİ şerhine tepki

TOKİ şerhine tepki

  ** Pelitli sınırları içinde yer alan 3 milyon metrekarelik arazi TOKİ’nin şerh koyması nedeniyle işlevsiz halde.  Arazi sahipleri TOKİ’nin...

 

 

** Pelitli sınırları içinde yer alan 3 milyon metrekarelik arazi TOKİ’nin şerh koyması nedeniyle işlevsiz halde.  Arazi sahipleri TOKİ’nin kendilerini mağdur ettiğini belirterek, “Kendi arazimizin üzerine tek bir çivi çakmamıza izin vermiyorlar.  Mağdur durumdayız ”dediler.

 

Gebze’nin Pelitli Mahallesi sınırları yer alan içinde sanayi arazisinin bulunduğu 3 milyon metrekarelik araziye TOKİ tarafından bir süre önce şerh konuldu.   Arazi sahipleri ise şerh nedeniyle sahibi oldukları arazilerine çivi bile çakamaz durumda.  Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan arazi sahipleri, TOKİ’nin şerhi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, “Kendi arazimiz de baraka bile yapamıyoruz çünkü tapulara TOKİ tarafından şerh konulmuş.  Belediyeler bile bu konuda yetkisiz durumda.  Yetkililerden isteğimiz bu şerh durumunun biran önce kaldırılması ve mağdur edilmemizin önüne geçilmesidir ”dediler.

YAPTIĞIMIZ BARAKALAR BİLE YIKILIYOR

Öte yandan TOKİ şerhi nedeniyle arazilerine bina veya benzeri şekilde yapı yapanlara ise yerel yönetimler tarafından cezalar verildiği ve yapılan bina ve benzeri yapıların yıkıldığı ifade ediliyor. Arazi sahipleri söz konusu arazilerine şerhin kalkması durumunda istihdama yönelik işyerleri kurmayı amaçladıklarını da belirttiler.

Haber: Cengiz Akgün


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.