TMMOB’un 4 bin  üyesi kadromdur

TMMOB’un 4 bin üyesi kadromdur

18 yıl boyunca TMMOB İMO Gebze Temsilciliği Başkanlığı yapan Ziya Topal, başkan seçilirse kadro konusunda sıkıntı yaşamayacağını söyledi: “TMMOB’un 4 bini aşkın üyesi var.”

Demokratik Sol Parti’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Ziya Topal seçimi kazanması halinde kadro konusunu dert etmiyor. 18 yıl boyunca TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği başkanlığı yapan Topal,  “Hangi kadro ile yöneteceğimi soruyorlar. Ben de, ‘TMMOB’un 4 bine yakın üyesi var, sıkıntı yok’ diyorum” dedi.

MECLİS’TE DE PROBLEM YOK

Ziya Topal öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazansa dahi mecliste çoğunluk muhalefette olacak. Topal bu dezavantajı da dert etmiyor: “Büyükşehir’i kazandığımızda, ilçelerden belediye meclisine aday olan ikişer üçer arkadaşımız bizimle beraber Büyükşehir Meclisi’ne gelecek.

YATIRIMDA “TEK ADAM” YETKİSİ!

Büyükşehir Meclisi’ndeki muhalefet partilerinden veya iktidar partisinden arkadaşlar istediklerinin hangisini yaptırabiliyor? Yasaya göre, Büyükşehir Belediye başkanı da ülkenin başkanı gibi yetkiye sahip. Yatırımlar, maalesef tek kişinin inisiyatifinde.

 

İSTEDİĞİNİZ KARARI

ÇIKARTIRSINIZ

1998-2002 yılları arası belediye meclis üyeliği yaptım. Belediye başkanı olarak meclise getireceğim öneriler o bölgeyi ilgilendiriyor ise meclis üyeleri muhalefet partisinden dahi olsa bölgenin sorunlarını, sorunlara yönelik çözümü önlerine koyarsanız istediğiniz kararı çıkartırsınız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.