TMMOB depremi unutturmadı

TMMOB depremi unutturmadı

 TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, bazı sivil toplum örgütlerinin desteği ile 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14. yıldönümünde Yürüyüş Yolu’nda...

 

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, bazı sivil toplum örgütlerinin desteği ile 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14. yıldönümünde Yürüyüş Yolu’nda bir sergi açtı ve basın açıklamasında bulundu. Açıklamaya Mimarlar Odası Başkanı Yalçın Ergen, KYÖD Başkanı Haşmet Belen, Tabipler Odası Başkanı Kemal Keşmer, KESK üyeleri katılırken, vatandaşlar da sergilenen fotoğrafları dikkatle inceledi. Açıklamayı okuyan İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Nedim Kara, 17 Ağustos’ta saat 2.00’de başlatacakları “Depreme Duyarlılık Yürüyüşü”nün hatırlatmasını yaptı. 

DEPREM BÖLGESİ 
Türkiye’nin deprem bölgesinde yer aldığını belirten Kara, “14 yıl önce bu coğrafyada saat 03.02’de bir acı yükseldi. Marmara depremini yaşadık. Ülkemiz dünyanın en etkin ve yıkıcı deprem kuşakları üzerinde bulunuyor. Yurdumuzun yüzde 92’si deprem bölgesi içersinde yer alıyor. Nüfusumuzun ise yüzde 95’i deprem tehlikesi altında yaşıyor. Ayrıca en büyük sanayi merkezlerinin yüzde 98’i ve barajlarımızın yüzde 93’ü deprem bölgesinde bulunduğu biliniyor” dedi.

11 YIL SONRA DEPREM YASASI 
İmar yasası ve afet yasasının ranta dönük olduğunu söyleyen Kara, “Siyasi iktidar 12 yıl sonra ‘Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Bu planın oluşturulması sürecinde, deprem konseyinin 2002’de yayınladığı rapora dahi yer verilmemiştir. İmar, afet, yerel yönetimler yasaları son yıl içersinde düzenlenirken, TMMOB’a olan tahammülsüzlüğü torba yasanın içersinde göstermiş ve imar yasasını yer aldığı torba yasanın içerinde TMMOB’un mesleki denetimi de ortadan kaldırmıştır” dedi.

DEPREM ETKİNLİKLERİ OLACAK
Depremi unutturmayacaklarını söyleyen Kara, “Standımız 16 Ağustos akşamına kadar açık kalacak. 16 Ağustos’ta yine KOÜ Mimarlık Tasarım Fakültesi’nde akşam saat 17.00’de ‘Depremle Yaşamaya Alışmak’ paneli düzenleyeceğiz. 17 Ağustos’ta gece saat 02.00’de TMMOB olarak Depremzedeler Derneği ile birlikte Anıtpark Deprem Anıtı’na kadar yürüyüp anma etkinliği düzenleyeceğiz” dedi. Açıklamanın ardından vatandaşlara broşür dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.