TKP’den Tüpraş açıklaması

TKP’den Tüpraş açıklaması

Türkiye Komünist Partisi Kocaeli İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Mücadele eden, direnen, sermayeye boyun eğmeyen TÜPRAŞ İşçilerini selamlıyoruz!”denildi.


Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Kentimizin büyük sanayi tesislerinden ve bu memleketin emekçilerinin alın teri ile kurulan, yıllarca üst üste ihracat şampiyonu olan, ancak sermayeye peşkeş çekilerek özelleştirilen TÜPRAŞ’ta işçiler hakları için direniyorlar, mücadele ediyorlar...
Krizin her geçen gün emekçileri daha da vurduğu, yaşam koşullarının daha da dayanılmaz şekilde hissedildiği bir dönemde, sermaye işçilere “Aynı gemideyiz” demekte ve yeni saldırı paketleri ile işçi sınıfının kazanımlarına göz dikmektedir. Diğer taraftan sermaye karına kar katmakta, ekonomik krizi fırsata çevirmektedir. Tıpkı TÜPRAŞ’ın sahibi olan Koç Holding’in 2019 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 34,3 milyar TL gelir elde ettiğini, 779 milyon TL ana ortaklık payı net dönem karını açıkladığı gibi...
KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİYORLAR
Koç grubu TÜPRAŞ dahil birçok şirketinde rekor kırarak ve bu rekorlara yeni rekorlar eklemenin yollarını ararken, yani krizi fırsatlara çevirirken, emekçilere yine işsizlik ve yoksullukla mücadele düşüyor.
TÜPRAŞ’ın patronları her türlü hak mücadelesine karşı işçi sınıfının karşısında dururken biliyor ki yalnız değil; varlık kaynağı sermaye ve bu düzen olan AKP de onların yanında. Grevlerin ve hak arama mücadelelerinin karşısında, patronların safında, işçi sınıfının karşısında yer alan AKP de bu sömürü düzeninin ortaklarındandır.
Ama bilinmelidir ki direnen mücadele eden işçilerde yalnız değildir! Bizler, boyun eğmeyen, örgütlülüğün gücünü bilerek mücadele eden TÜPRAŞ işçisinin yanındayız.
Yaşasın işçi sınıfımız, yaşasın TÜPRAŞ işçilerinin direnişi!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.