TKP’de Gebze’de seçimi değerlendirdi

TKP’de Gebze’de seçimi değerlendirdi

Türkiye Komünist Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirme toplantıları TKP Merkez Konseyi Üyesi Aydemir Güler’in katılımı ile Gebze’de sürdü.

Türkiye Komünist Partisi – TKP, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirme toplantılarını Gebze’de sürdürdü. TKP Merkez Konseyi Üyesi Aydemir Güler,  Bright&Breezy Cafe’de düzenlenen toplantıda emekçilerin ne aday olma ne de parlamentoda temsil edilme hakkının olmadığı bir seçimin geride bırakıldığını kaydetti. 
ÇOK DEĞERLİ 
TKP olarak 31 Mart yerel seçimlerinde oylarını iki katın üzerinde arttırdıklarını, ülke genelinde 160 bine yakın oy edindiklerini ama yine az oy aldıklarını kaydeden Güler, “Buna karşın TKP’li bir belediye başkanı ile bir il belediyesini, Dersim’i kazanmış olmak çok değerlidir” diye konuştu. 
HAKLIDAN YANAYIZ 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine yönelik değerlendirmesinde konuya kayıtsız kalamayacaklarını belirtip tavırlarının haklıdan yana olduğunu kaydeden Güler, “Yapılan haksızlıkların önüne geçilmeli” dedi.
Güler, TKP olarak örgütlenme çalışmalarını sadece seçimden seçime değil semtlere kadar indirgeyecek şekilde yerel olarak, meseleler üzerinden yapmaları gerektiğini kaydetti.
SEMT EVLERİ
31 Mart yerel seçimlerinde partisinden     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Tozkoparan da yerellerde, yerel unsurlarla hareket ettiklerini söyledi. Bu yerel seçim döneminde oy yüzdesi olarak psikolojik bir eşiği aştıklarını kaydeden Tozkoparan, “Diğer partiler seçim döneminde açtıkları seçim bürolarını, seçimden hemen bir gün sonra kapattılar. Biz Gebze, Darıca ve Çayırova’da semt evleri üzerinden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 
Toplantı parti üyelerinin seçime yönelik değerlendirmeleri ile sürdü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.