Ticaretle uğraşan emekliler mağdur ediliyor

Ticaretle uğraşan emekliler mağdur ediliyor

          MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ticaretle uğraşan emeklilerin maaşlarından kesilen destek primini TBMM gündemine...

         

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ticaretle uğraşan emeklilerin maaşlarından kesilen destek primini TBMM gündemine taşıdı.

 

Türkkan, konunun muhatabı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde; Emekli olduğu halde geçimini sağlayamayan ve ticaretle uğraşan vatandaşların emekli maaşlarından yüzde 15 oranında destek primi kesilmekte, bu kesinti emeklileri mağdur etmektedir diyen Türkkan ayrıca emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden yüzbinlerce kişinin, SGK’nın bu yıl başlattığı prim hamlesiyle kendisini bir anda borç içinde bulduğunu vurguladı. En son yapılan düzenlemeyle emekli olduktan sonra çalışan ya da işyeri açan emeklilerden kesilen paraya sınır getirildiğini de ifade eden Türkkan, 59 yaşın üstünde olan emeklilerden bir kesinti yapılmayacağını hatırlattı.

 

BAKAN ÇELİK’E 4 SORU

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e emekli olduğu halde geçimini sağlayamayan ve ticaretle uğraşan vatandaşların emekli maaşlarından neden yüzde 15 oranında destek primi kesildiğini soran MHP’li Türkkan, bu kesintinin emeklileri mağdur ettiğini vurguladı. Türkkan, Bakan Çelik’e yüzde 15 oranındaki kesinti nedeniyle mağdur olan emeklilerin bu mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

 

EMEKLİLERİN AYLIĞINA NEDEN HACİZ GETİRİLDİ?

 

 

SGK’nın bu yıl başlattığı prim hamlesiyle emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden yüzbinlerce kişinin aylığına haciz getirilmesi de Türkkan’ın soru önergesine konu oldu. Bunun gerekçelerini de Bakan Çelik’e soran Türkkan, bu uygulamanın kimleri kapsayacağı konusunda bilgi istedi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, En son yapılan düzenlemeyi de önergesinde hatırlattı ve emekli olduktan sonra çalışan ya da işyeri açan emeklilerden kesilen paraya sınır getirilerek 59 yaşın üstünde olan emeklilerden kesinti yapılmayacağı şeklindeki düzenlemede yaş sınırının neye göre belirlendiğini sordu. Türkkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’ten 59 yaşın altında olan emeklilerin hangi gerekçeyle bu haktan mahrum bırakıldığı sorusuna da yanıt vermesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.