"Terörü desteklemek için yılda 30 milyar dolar harcıyor"

"Terörü desteklemek için yılda 30 milyar dolar harcıyor"

Suudi Arabistan Şura Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed bin Emin Al-Jeffery, İran’ı "her yıl teröristleri ve terörü desteklemek için 30 milyar dolar...

Suudi Arabistan Şura Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed bin Emin Al-Jeffery, İran’ı "her yıl teröristleri ve terörü desteklemek için 30 milyar dolar harcamakla" suçladı.

Roma’da gerçekleştirilen NATO Parlamenter Asamblesi Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu (GSM) ile Transatlantik Savunma ve Güvenlik İşbirliği Alt Komitesi Ortak Toplantısı için İtalya’da bulunan Al-Jeffery, İran’ın bölgede bazı ülkelerdeki kaosu arttırmak için tüm olanaklarını kullandığını ileri sürdü.

Suudi Arabistan’ın İngilizce yayın yapan Arabnews gazetesi konuyu bugünkü yayınında manşetten okuyucularına duyurduğu haberde Al-Jeffery, İran’ın ayrıca "Arap ülkelerinin iç işlerine karıştığını, silahlı gruplar ile terörü desteklemelerinin uzun bir tarihi olduğunu" da savundu. 

Al-Jeffery, ülkesinin "hiç bir zaman İran halkına karşı düşmanca bir tavır içinde olmadığını" savunurken, İran’ın Yemen’deki Huti militanlarını desteklediklerini ve onlara balistik füzeler verdiğini dile getirdi ve bu balistik füzelerden geçen ay Riyad’a yönelik saldırı gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Uluslararası toplumların terör örgütü DEAŞ’e karşı zafer elde edilmesi ile sevindiklerini, ancak İran’ın uluslararası bir tehdit haline geldiklerini de unutmamalarını istedi. Al-Jeffery, Suudi Arabistan’ın Yemen’e insani yardım da ulaştırdığını savundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.