Terminal eksikliği işkenceye dönüşüyor

Terminal eksikliği işkenceye dönüşüyor

 Çayırova'daki terminal eksikliği, bayramı şehir dışında ve memleketlerinde geçiren vatandaşlara tatili zehir etti. Gebze Terminali'nden evlerine...

 

Çayırova'daki terminal eksikliği, bayramı şehir dışında ve memleketlerinde geçiren vatandaşlara tatili zehir etti. Gebze Terminali'nden evlerine taksiyle dönen Çayırovalılar, gece tarifesi ücreti nedeniyle neredeyse otobüs bileti kadar ücret ödemek zorunda kalıyor. Çayırova’da terminal sorununun bir türlü çözülmemesi, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Her gün yüzlerce insanın şehir dışına çıktığı Çayırova’da, terminal bulunmaması nedeniyle vatandaşlar Gebze Terminali’ne gitmek zorunda kalıyor.

TAKSİ ÜCRETİ BEL BÜKÜYOR

Gebze Terminali’ne ticari taksiyle gitmek zorunda kalan Çayırovalılar, ekstradan bir de taksi ücreti ödüyorlar. Gece terminal dönüşlerinde ise taksi ücreti ikiye katlanıyor. İlçe olan Çayırova’nın en büyük eksikliklerinden birisi Şehirlerarası Otobüs Terminali olarak gösteriliyor. Yenimahalle yan yolda indirme bindirme yapan bazı şehirlerarası otobüsler trafiği tehlikeye düşürürken, bu alanda Çayırova Terminali’nin kurulması isteniyor.

NEDEN TERMİNAL YAPILMIYOR?

Çayırovalılar, Çayırova Terminali’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından hemen programa alınmasını ve bu yönde çalışma yapılmasını bekliyorlar. Terminal olmayışı nedeniyle adeta işkence yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, “Çayırova, şehirlerarası otobüslerin çok önemli bir güzergahı. Ancak burada bir durak bile yok. Darıca da, Gebze da hatta Tuzla da buradan otobüse biniyor. Ancak otobüslere getirilen yasak nedeniyle şimdi Gebze Terminali’ne gitmek zorundayız. Bu nasıl adalet, bu nasıl hizmet anlayışı? Taksiye verdiğimiz para, otobüs biletini geçiyor” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.