Termal Grup’un projesine durdurma kararı

Termal Grup’un projesine durdurma kararı

  CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Emek Mahallesi’ne yapılmak istenen Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin yapacağı...

 

 

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Emek Mahallesi’ne yapılmak istenen Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin yapacağı proje ile ilgili olarak açtıkları davada idari mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyledi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk dün bir basın toplantısı düzenledi. Darıca Köprübaşı Çağ Kebap Dünyası’nda düzenlenen basın toplantısına ilçe başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra ilçe gençlik kolları başkanı Aydın Işık, CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileri hazır bulundu. Toplantıda ilk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Darıca Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis toplantısını ve ilçede ki sorunları değerlendiren CHP’li Törk yaptığı açıklamada, “2016 yılı Haziran Meclisine gelen Termal Grup arazisine meclis üyelerimiz muhalefet şerhi hazırlamışlardı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Arsa takasları hukuka aykırı vatandaşın aleyhineydi. Vatandaşın hayatını zorlaştıracağını mecliste şerh olarak söylemiştik. AKP’li üyelerin de tereddüdü olduğunu ve kapalı oylama olduğunu belirttik. Ama açık oylama da kabul edildi. Bu projeyi bölge idare mahkemesine götürdük. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Kararın gerekçesinde bizim itirazlarımızın tümü var. 18 Ocak 2018 tarihinde oy birliğiyle bu karar alındı. Biz bu kararın alınacağına inanıyorduk. Umarız bu karardan sonra hâkimler değiştirilmez. Bu kararın akabinde nüyükşehir ve Darıca meclislerine revizyon kararı gelebilir.

BÖLGENİN EN BORÇLU BELEDİYESİ

Darıca Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyet raporu bol resimli bir faaliyet raporu. Darıca Belediyesi bölgenin en borçlu belediyesi. Belediyenin 97 Milyon TL Borcu var. 2017 yılında gelir bütçesi 103 Milyon civarında, artık borcu ödeyemez hale geldiler. 97 Milyon borç var ama 2015-2019 stratejik planında bizzat belediye başkanının açıkladığı projeler listesi var. Bu ilan edilen projelerin içinde büyük bir kısmı gerçekleşmemiş. Eğer bunların bir kısmı gerçekleşmiş olsaydı, derdik ki yapılan işlerin neticesinde bu borçlar oldu. Ancak vaat edilen projelerden hiçbiri yapılmadı.

ŞOV VE KAYNAK İSRAFI

Yapılamayan o kadar proje varken, ortada icraat yokken, sadece 2017 yılında 27 Milyon TL de borç arttı. Ara ara gayrimenkul satışlara da devam ediyor. Kaynakların bu kadar israf edilmesini, belediyenin amacı dışında yönetilmesini kabul etmiyorum. Yapılmayan bu projelerin birçoğunun yapılamasını da istiyoruz. Bölgede en az proje yapan belediye konumundayız. Sonra Hatay’da Hassa’ya bir namazgâh inşa ediyorsunuz. Mesele namazgâh değil, burada kendini ifade edecek işler yapamayıp, yukarıya kendini beğendirmek için sınıra kullanılmayacak namazgâh yapıyorsunuz. Bu tam bir şov ve kaynak israfı. Bu Darıca Belediyesi’nin haddi değil.” dedi.

BELEDİYE İFLAS NOKTASINA GELDİ

CHP’li Yakup Törk’ün ardından CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Şinasi Serdar da Darıca Belediyesi Denetim Komisyonu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. CHP’li Serdar, “Denetim komisyonunda dosyaları kaçırdılar. Tüm amaç dosyaları kontrol edilmesine izin verilmemesiydi. Darıcalıların vergileri ile oluşturulan komisyonda haklarında suç duyurusunda bulundum. Dosyaları incelerken bu kadar da olmaz diyorlardı. 2016 ile 2017 denetim komisyonu raporları birer bir kopyası gibi. İhalelerin çoğu tek kişi katılmış ve on kişiye verilmiş. Ancak ihaleleri alan kişi bir türlü alacağını belediyeden alamıyor. Belediyemiz iflas noktasına geldi.” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.