Teoride ve pratikte  güvenlikçi eğitimi Arer’de

Teoride ve pratikte güvenlikçi eğitimi Arer’de

Arer Güvenlik, özel güvenlik hizmetlerinin eğitim ayağında çıtayı yükseltti. Bölgedeki ilk ve halen tek güvenlik görevlisi eğitimi uygulama sınıfı düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Arer Güvenlik, özel güvenlik hizmetlerinin eğitim ayağında çıtayı yükseltti. Bölgedeki ilk ve halen tek güvenlik görevlisi eğitimi uygulama sınıfı düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Arer Group iştiraki olan Arer Güvenlik’in Hacı Halil Mahallesi, Ali Rıza Efendi Caddesi, 25/1 adresindeki 550 metrekarelik yerinde gerçekleştiren kahvaltılı toplantıda gazetecileri Arer Güvenlik Genel Müdürü Hakan Baydar bilgilendirdi. 
SERTİFİKA İLE SINIRLI!
Hakan Baydar gerek Gebze gerekse ülke genelinde özel güvenlikçi eğitiminin sertifika edindirmekle sınırlı kaldığını, güvenlikçilerin ekip ve ekipmanları tanımadığını ve kullanmayı bilmediklerini söyledi. Uygulama eğitim sınıfında X Ray cihazından detektöre tüm ekipmanlara dair eğitim verildiğini kaydeden Baydar, silahlı güvenlikçi eğitimini daha nitelikli hale getirmek için Gebze Bölgesi’nde poligon yeri arayışlarının da sürdüğünü söyledi. 
GÜVENLİK OKULUYUZ 
Aslında inşaat firması olarak kurulan Arer’in yoluna güvenlik ve sosyal hizmetler ile devam ettiğini, güvenlikte Trakya’da 10 yıllık bir deneyime sahip olduklarını ve Gebze’ye geldiklerini anlatan Hakan Baydar, “Fiziki olarak güvenlik firmasıyız ama güvenlik okuluyuz” dedi. 
BEKÇİ MANTIĞI 
Gebze’de özel güvenlik hizmetinin halen bekçi mantığı ile sürdüğünü kaydeden Hakan Baydar, “Gebze’de normal şartlarda bir denetleme yapılsa bütün güvenlik firmaları patır patır dökülür” dedi. Özel güvenlik eğitimi alan kişinin kullanacağı her ekipmanı hem teoride, hem pratikte tanıması gerektiğini belirten Hakan Baydar firma olarak silahsız güvenlikçiler için 100, silahlı güvenlikçiler için 120 saatlik eğitimi piyasa ile aynı ekonomik koşullarda verdiklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.